Share |

I kávy mohou být vánoční

foto: Illy / Káva moka

Vánoce se pomalu blíží a s nimi přinášíme i nové recepty na vánoční kávy illy. Hřejivé tóny těchto kávových drinků přijdou v chladných měsících vhod a jejich jemná krémová chuť potěší vaše smysly. Udělat si je můžete i sami doma. Vaši blízcí jistě ocení sváteční atmosféru a okouzlující vůni. /WEB/ /GALERIE/
 
Black Angel
Ingredience:
20 ml amaretového likéru
10 ml tmavého rumu
dvojité (doppio) espresso
40ml našlehané smetany
kakao nebo skořice na zdobení
 
Do sklenice o objemu 150 ml nalijeme amaretový likér s rumem. Do alkoholu přidáme dvojité espresso illy. Poté přes lžičku nalijeme našlehanou smetanu a závěrem kávu posypeme kakaem nebo skořicí.
 
 
White Angel
Ingredience:
15 gMonbana bílé čokolády nebo bílé čokolády obsahující kakaové máslo
60 ml plnotučného mléka
25 ml espressa illy
mandle, kakao nebo skořice, šlehačka na zdobení
 
 
Zahřejeme bílou čokoládu s plnotučným mlékem a nalijeme do sklenice o objemu 150 ml. Přidáme espresso illy. Na kávu položíme šlehačku, kterou ozdobíme kousky mandlí a kakaem nebo skořicí.
 
Černá káva z nádoby Chemex
Ingredience:
Monoarabica Etiopie, Guatemala nebo Brazílie. Můžeme ochutnat různé chuťové profily káv. Tyto kávy illyse dají koupit v mleté i zrnkové podobě na nasekava.cz.
 
Vezmeme si středně namletou Monoarabicu Etiopie. Na její filtraci můžeme použít nádobu, které říkáme Chemex. Kávu necháme překapávat po dobu 3 - 4 minuty. U této filtrované kávy bude chuť jemnější a ovocnější.
 
 
Káva moka
Ingredience:
Monoarabica Etiopie, Guatemala nebo Brazílie. Můžete ochutnat různé chuťové profily káv. Tyto kávy illy se dají koupit v mleté nebo zrnkové podobě na nasekava.cz.
 
Na přípravu kávy moka budeme potřebovat konvičku a středně namletou kávu illy. Výsledkem není káva tak silná jako espresso, ale zároveň bude silnější než káva překapávaná. Chuť je výraznější a více hořká.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.