Share |

Hurá s rodinou na letní dovolenou do Alp!

foto: Lupigno

Nevíte, kam v létě s dětmi na dovolenou? Nechcete se mačkat s davy turistů na přeplněných plážích? Zajeďte o prázdninách do Alp, kde je připraveno plno dobrodružství a nespočet aktivit nejen pro děti, ale také pro dospělé. Malebné horské městečko Livigno, oblíbené středisko zimních sportů, rozšířilo svou nabídku dovolených také o letní pobyty, které jsou plné skvělých možností.
 
Sportování pro celou rodinu
Nádherná, čistá příroda, čerstvý vzduch a výhledy, které doslova berou dech. Livigno se nachází v 1816 m. n. m. a pyšní se spoustou možností outdoorového i halového sportování. Hlavní zábavou v letním Livignu je kromě klasické turistiky především cykloturistika. Na své si tu přijdou milovníci singl tracků, které vedou z vrcholků hor skrz nedotčenou přírodu, díky které je jízda nezapomenutelným zážitkem. Nejvíce tu tedy využijete horská nebo treková kola, ale zajímavé okruhy se tu najdou i pro silniční cyklistiku. Nachází se tu několik desítek tras, ze kterých si můžete vybrat nejen podle úrovně obtížnosti, kterou zvládnou vaše ratolesti, ale také podle toho, jaká místa byste cestou rádi navštívili. K létu také samozřejmě patří koupání, o které v Livignu určitě nepřijdete. Místní vysokohorské jezero Lago di Livigno nabízí několik možností pro sport i pro klidný odpočinek. Na jezeře nebo spíše přehradě, můžete s dětmi jezdit na lodičkách a šlapadlech. Dále můžete využít možnost windsurfingu, kanoistiky nebo veslování. V letních měsících přijde Lago di Livigno vhod k příjemnému osvěžení. Koupání a vodní radovánky s dětmi si však můžete užít také v nejvýše položeném vodním centru v Evropě, Aquagranda Active You, ve kterém najdete bazény určené jak k relaxaci, tak ke sportování, dětské bazénky s vodním hradem a skluzavkami a spousty dalších atrakcí.

Velkým lákadlem je také originální lanový park, který se nachází v korunách stromů a rozprostírá se na velké ploše, která je plná lanových mostů, lián, žebříků, překážek a přelezů. Návštěvníci nemusí mít kromě pevné obuvi žádné speciální vybavení, protože jistící prostředky a kompletní instruktorský servis je zde samozřejmostí. V parku Larix lze využít několika slev, jako je skupinová nebo rodinná. Slevu tu však poskytují třeba i s IKEA family kartou, díky které získáte slevu až 20% ze vstupu.
 
Jedinečná akce pro rodiny s dětmi - Family Week
Livigno si na letošní sezonu přichystalo speciální akci pro rodiny s dětmi, zvanou Family Week – Kids go free, která je plná výhod a skvělých příležitostí. Probíhá ve dvou termínech, a to od 9. do 16.7. a také od 10. do 17.7.2016. V těchto termínech má první dítě do dvanácti let ve vybraných hotelech ubytování zcela zdarma, druhé dostane slevu 50% a tím to rozhodně nekončí. Děti dále zdarma získají přístup do dětského klubu Lupigno, ve kterém pro ně bude připraven speciální program plný zábavných aktivit, jako jsou lekce angličtiny hrou, návštěva lanového parku, společenské hry, geocaching, výlety a spousta dalších akcí, o které by vaše dítě rozhodně nemělo přijít. Navíc mohou návštěvníci díky Livigno Card vybírat z několika tipů na pěší výlet v přírodě. V nabídce jsou gastronomické výlety, procházky do zábavných parků, turistická stezka po stopách pašeráků a další. Vyjeďte tedy se svou rodinou na dovolenou do krásných italských Alp a prožijte dovolenou, kde mohou děti samostatně nebo i s rodiči poznávat nová dobrodružství a zážitky.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.