Share |

Hosté Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu F/W 2015

Filip Hrivňák, tvář Versace

Poctou březnovému Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu je účast dvou klíčových světových módních médií – webu style.com a online magazínu Nowfashion. Během víkendu 21. a 22. března se ale Praha a zejména módní nadšenci mohou těšit i na další osobnosti, jež se pravidelně objevují na nejvýznamnějších světových módních týdnech. 
 
Filip Hrivňák, tvář Versace
Hvězda světového formátu se objeví přímo na přehlídkovém mole. Nejúspěšnější slovenský model současnosti, Filip Hrivňák, aktuální tvář reklamní kampaně značky Versace a vítěz kategorie Objev roku 2014 v prestižní soutěži Model of the Year (MOTY) se stane jednou z atrakcí vrcholného večera módního víkendu, závěrečné nedělní přehlídky ve 21h.
 
Filip Hrivňák patří od ledna 2015 mezi top 50 mužských modelů světa a je doslova na roztrhání – aktuálně ho uvidíte na stránkách GQ, Vogue či na titulní straně magazínu L’Officiel. Ve slavném W Magazine se objevil zvěčněn renomovaným fotografickým duem Mert Alas a Marcus Piggott po boku slavné Kate Moss. Filip také otevíral přehlídky módních domů Versace, Givenchy či Calvin Klein. V České republice jste ho nedávno mohli vidět také na titulní straně Elle a magazínu Blue Paper.
 
Nowfashion, Jessica Michault & Guillaume Roujas
Zástupci internetového portálu Nowfashion, který exkluzivně v reálném čase přenáší přehlídky z módních týdnů v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži, se přijedou seznámit s českou módní scénou a vybrané přehlídky budou na Nowfashion živě přenášet. Šéfredaktorka webu, Jessica Michaultová, je zkušená módní novinářka. 16 let působila pod vedením Suzy Menkesové v International Herald Tribune, dnes žije v Paříži a kromě vedení Nowfashion má každý týden módní report ve francouzské televizi France 24 a přispívá do mnoha publikací (New York Times, Vogue, Harper's Bazaar, GQ, Designaré, Elite Traveler).
 
Fotoreportér Guillaume Roujas, který dříve působil ve francouzských denících Le Parisien  a Aujourd’hui, patří nyní již pět let k týmu Nowfashion. Pravidelně fotograficky pokrývá nejvýznamnější světové módní. V Praze bude pro Nowfashion fotografovat přehlídky předních českých a slovenských módních tvůrců.
 
 
Style.com, Adam Katz Sinding
Původem kalifornský fotograf samouk Adam Katz Sinding se profesionálně zabývá fotografováním kompozičně dokonalých a barevně působivých módních momentek z ulice. Deset let žil v Seattlu, poté působil v Paříži a na posledních pět let přesídlil do New Yorku, odkud téměř nepřetržitě cestuje za různými módními událostmi po celém světě. Adam přijíždí vytvořit streetstylovou fotoreportáž pro jeden z nejsledovanějších módních webů na světě, style.com.
 
M.A.C, Michele Magnani
Mezinárodní tým 11 profesionálních make-up artistů značky M.A.C bude v Praze pracovat pod taktovkou zkušeného Global Senior Artisty Michela Magnaniho. Ten na pražský Fashion Weekend přijede z turné po módních týdnech v Miláně a Paříži. Magnani je odborníkem na trendový make-up a kromě dlouhého seznamu módních přehlídek, kterým dal tvář, pracuje také pro mezinárodní magazíny, jako je Elle, Vogue, Hola, Harper’s Bazaar, Woman a také s mnoha celebritami. Za všechny jmenujme například Kylie Minogue, Kelly Osbourne či Carmen Chaplinovou. Jeho služby s oblibou využívají rovněž celé italské módní rodiny, např. rodina Missoni, Stefanel, Benetton či Bulgari.
 
Dandy Diary, David Kurt Karl Roth a Carl Jakob Haupt
Na jarní pražský módní víkend přijali pozvání také autoři výrazného berlínského módního blogu Dandy Diary, jeho zakladatel a novinář David Kurt Karl Roth a spoluautor Carl Jakob Haupt. Autoři blogu především o pánské módě, životním stylu a aktuálním dění jsou známí rovněž pro různé umělecko-kritické akce týkající se módy.
 
Temporary Showroom, Martin Premuzic
Z Berlína se po loňské zářijové návštěvě pražského módního víkendu chystá podruhé do Prahy také Martin Premuzic z concept storu Temporary Showroom. Loňské přehlídky a také atmosféra města Martina okouzlily a hodlá v budoucnu některé z kolekcí předvést právě ve svém berlínském prostoru.
 
Na nadcházejícím módním festivalu Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend F/W 2015, který proběhne ve dnech 21. a 22. března v paláci ZIBA Na Příkopě se představí tito návrháři: Chatty, Petra Balvínová, Pavel Berky, Pavel Brejcha, Mirka Horká, Michael Kováčik, Zuzana Kubíčková, LaFormela, Lukáš Macháček, Ivana Mentlová, Klára Nademlýnská, Denisa Nová, Odivi, Daniela Pešková, Jakub Polanka, Petra Ptáčková, Vladimír Staněk, Martina Špetlová a módní značka Pietro Filipi s autorskými kolekcemi návrhářů Ivany Mentlové, Anny Tuškové, Marthy Bryxi a Vladimíra Staňka.
 Kompletní program včetně doprovodných akcí bude uveřejněn příští týden. Vstupenky v podobě VIP pasů umožňujících účast na všech přehlídkách a oficiálních doprovodných akcích jsou v prodeji na info@mbpfw.com.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.