Share |

Horor s Johnnym Deppem na ČT1 už dnes večer

foto ČT

 
Charismatický Johnny Depp v roli mladého zastánce nových vyšetřovacích metod. Americký horor režiséra Tima Burtona Ospalá díra (1999) podle Irvinga. Film oceněný Oscarem za nejlepší výpravu uvede Jednička v sobotu 6. srpna od 22:05 hod.
 
Historický horor Ospalá díra vznikl podle novely Washingtona Irvinga, která je ve Spojených státech notoricky známou a patří k povinné školní četbě. Dočkala se několika filmových zpracování, z nichž právě verze režiséra Tima Bartona je nejtemnější a vizuálně nejnápaditější. Získala ostatně Oscara za nejlepší výpravu, nominace měla ještě za nejlepší kostýmy a kameru. Hrají: Christina Ricciová, Miranda Richardsonová, Michael Gambon, Casper Van Dien, Jeffrey Jones, Christopher Walken, Christopher Lee a další.
 
 
Píše se rok 1799. Ichabod Crane je zastáncem rozumu a nových vyšetřovacích metod, staré „osvědčené" mučení podezřelých odmítá. Aby se mladého newyorského konstábla jeho nadřízení zbavili, pošlou ho vyšetřit sérii záhadných vražd. Dochází k nim v zapadlé vesnici holandských farmářů Ospalá díra. Podle nich je vrahem přízrak Bezhlavého jezdce, který vstává z hrobu. Každé ze svých obětí usekl hlavu. Ichabod však na duchy nevěří. Pokládá si otázky. Co měly oběti společného? Proč se nikdy jejich hlavy nenašly. S rozumným přístupem rozvážného vyšetřovatele si ovšem vystačí jen do chvíle, kdy se s Bezhlavým jezdcem osobně setká...


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.