Share |

Horká novinka od Nikonu: DX D5600

Společnost Nikon dnes představila nový digitální fotoaparát formátu DX D5600. 
 
Tímto modelem rozšiřuje svou řadu fotoaparátů kompatibilních s funkcí SnapBridge
Tato funkce umožňuje automaticky synchronizovat snímky s chytrým zařízením během fotografování, ihned je sdílet a rovněž dálkově ovládat snímání fotoaparátu. 
 
Fotoaparát je vybaven obrazovým snímačem s rozlišením 24,2 milionu pixelů, rozsah citlivostí se pohybuje v rozsahu ISO 100–25 600
Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Nový fotoaparát D5600 je perfektní pro uživatele fotografující doposud chytrými telefony, kteří chtějí rozšířit své fotografické zkušenosti a poté sdílet své tvůrčí výsledky s ostatními. Rychle reagující výklopný a otočný dotykový monitor a optický hledáček poskytují naprostou svobodu pro zachycování světa způsobem, jakým jej vy sami vidíte. Výkonné obrazové technologie Nikon produkují každý snímek v kvalitě, kterou se vyplatí sdílet s ostatními, a funkce SnapBridge toto sdílení usnadňuje.“
Souhrn klíčových vlastností
 
Kvalita obrazu na úrovni digitálních jednookých zrcadlovek Nikon: velký obrazový snímač formátu DX s 24,2 milionu pixelů, široký rozsah citlivostí ISO 100–25 600 a systém zpracování obrazu EXPEED 4 produkují společně působivé snímky s vysokou úrovní detailů – a to i za nízké hladiny osvětlení. 
Funkce SnapBridge: využívá technologii Bluetooth® low energy s nízkým příkonem2 pro trvalé nízkoenergetické spojení fotoaparátu D5600 s chytrým telefonem nebo tabletem. Synchronizuje a sdílí snímky v kvalitě digitálních jednookých zrcadlovek s využitím připojení Bluetooth přímo během jejich pořizování. Funkce umožňuje snadno přenášet videosekvence nebo použít chytré zařízení pro dálkově ovládané fotografování s využitím vestavěného připojení Wi-Fi fotoaparátu.
Výklopný a otočný dotykový monitor: velký 8,1cm (3,2“) monitor LCD s širokým pozorovacím úhlem, 1 037 000 pixely a vysokým rozlišením.
Optický hledáček: zobrazuje cca 95 % obrazového pole při cca 0,82násobném zvětšení.
Přesné automatické zaostřování: díky brilantnímu a přesnému systému automatického zaostřování s 39 zaostřovacími poli včetně devíti křížových snímačů uprostřed obrazu a sériovému snímání se snímací frekvencí 5 sn./s nezmeškáte žádný důležitý okamžik.
Videosekvence hodné sdílení: záznam plynulých Full HD videoklipů s jemnými detaily snímací frekvencí až 50p/60p. 
Ideální pro cestování: tělo s hmotností pouhých 415 g (přibližně)3 a rozměrným gripem umožňuje stabilní a výjimečně komfortní držení. 
Rozšiřitelný systém: kompatibilita s širokou nabídkou objektivů NIKKOR a blesků Nikon Speedlight, stejně jako se stereofonním mikrofonem Nikon ME-1 a bezdrátovým mikrofonem ME-W1.
Dodávané sady: fotoaparát D5600 se dodává v několika různých sadách. Výjimečně všestranná sada se dvěma objektivy se zoomem a redukcí vibrací je ideální pro všechny situace od jedinečných snímků z cest až po snímky vzdálených akcí. Sada obsahuje fotoaparát D5600, širokoúhlý objektiv se zoomem AF-P DX NIKKOR 18–55 mm VR a teleobjektiv se zoomem AF-P DX NIKKOR 70–300 mm VR. Objektivy AF-P NIKKOR jsou perfektní volbou pro filmové tvůrce, protože tyto objektivy rychle a tiše zaostřují a umožňují dosáhnout plynulé stopáže videosekvencí prakticky bez jakýchkoli zvuků zaostřování.
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.