Share |

Hm... a Doubravánek hrají dnes pro Akci Cihla

foto archiv pořadatele

 

Hm... a Doubravánek hrají pro Akci cihla 

 

V pražském Rock Café se zakládá tradice pravidelných benefičních koncertů ve prospěch Akce cihla. Akce cihla pomáhá integraci lidí s mentálním postižením. Prvními, kdo se rozhodli projekt  podpořit svým vystoupením, jsou kapely HM... a Doubravánek. Stane se tak 11. května, což je zároveň den, který zahajuje 12. ročník celostátní sbírky Akce cihla.   

 

Už 12 let mají lidé ve více než dvaceti českých městech možnost se na ulici setkat s benefiční sbírkou Akce cihla. U pouličních stánků se prodávají šamotové cihly, které jsou symbolem integrace lidí s mentálním postižením. Výtěžek projektu totiž putuje na výstavbu či vybavení chráněných bydlení, dílen, kaváren nebo tréninkových bytů. Od ostatních sbírek se Akce cihla liší nejen úctyhodnou tradicí a výsledky, ale i možností komunikace. Ke stánku máte možnost buď přijít, nebo nepřijít (nikdo vám nezastupuje cestu s kasičkou). Především v Praze vás zaujmou obří monumenty, které ze zakoupených cihel rostou přímo na ulici vedle prodejních stánků. A skutečné výsledky? Občanské sdružení Portus Praha, které je zakladatelem projektu i jeho celostátním organizátorem, již vystavělo dvě velké budovy chráněného bydlení, zrekonstruovalo a provozuje sociálně terapeutickou dílnu na výrobu nakládaných pochutin a zakoupilo další pozemek pro stavbu nové, větší dílny. V regionech bylo z výtěžku Akce cihla podpořeno desítky podobných projektů.       

 

11. května vstupuje Akce cihla do svého 12. ročníku. V Rock Café to oslaví benefičním koncertem s kapelou HM..., které bude předskakovat sbor Doubravánek. Zasvěcení ví, že kapelník Marek Doubrava hrával s Tatabojs a že HM... nepostrádají o nic méně hravosti. Zasvěcení ví, že s HM... není poezie nuda! Žánrově se skupina pohybuje sebeironicky od folku, přes jazz, rock, ba i punk a ještě se rapuje. Za sebou má tři výborná alba. Více o kapele najdete www stránkách se zvláštní příponou: www.skupina.hm . Doubravánek je vokálně - instrumentální sbor kapelníka Hm... Marka Doubravy, který aranžuje do překvapivých forem písně napříč žánry i světovými jazyky -  HYPERLINK "http://www.doubravanek.com" www.doubravanek.com . 

 

Veškerý finanční výtěžek z benefičního koncertu bude věnován potřebám chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením v obci Slapy.  Zažít výborný koncert a zároveň tak podpořit dobrou věc už nemůže být snazší.  

cena vstupenky: 180,-    snížené vstupné: 150,- studenti do 26 let

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.