Share |

H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE: Půvab a inovace v udržitelné módě

foto H&M

Exkluzivní kolekce H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE bude i letos důkazem inovace v udržitelné módě. Vzdává poctu hnutí Umění a řemesla ve Švédsku a přináší nové recyklované materiály, jako jsou recyklované stříbro či ECONYL® - 100% regenerované vlákno z rybářských sítí a jiných nylonových odpadů. Tato exkluzivní kolekce bude k dostání od 19. dubna 2018 ve vybraných obchodech H&M stejně jako online na HM. COM.
 

 
 
Jedná se již o sedmou kolekci CONSCIOUS EXCLUSIVE, která je oslavou nové sezóny a přehlídkou rostoucích možností udržitelné módy se zaměřením na rozvoj a inovace. Společnost H&M s potěšením oznamuje, že vedle materiálu TENCEL™, recyklovaného polyesteru a biolnu, zavádí do této řady materiál ECONYL® a recyklované stříbro. ECONYL® byl vetkán do jemné průhledné tkaniny s poutavou výšivkou použité na překrásné bílé krajkové svatební šaty nebo přetvořen do romantických tmavých šedomodrých krajkových minišatů s dlouhým rukávem. Recyklované stříbro se zase objevuje v jemných špercích inspirovaných hnutím Arts and Crafts navržených jako součást této kolekce.

 
„Inovace v souvislosti s udržitelnými materiály nikdy nepřestane udivovat. Recyklované stříbro se vyrábí z kovového odpadu s minimálním dopadem na životní prostředí. ECONYL® je 100% regenerované nylonové vlákno z nylonového odpadu a přispívá k čistotě oceánů. Způsob, jakým jsou tyto materiály do naší kolekce CONSCIOUS EXCLUSIVE začleněny, ukazuje, že nejnovější technologie mohou být použity společně se starými technikami a mohou tak vzniknou velkolepá díla,“ říká Ann-Sofie Johansson, kreativní poradkyně v H&M.

Kolekce CONSCIOUS EXCLUSIVE 2018 čerpá inspiraci v tvůrčím domě švédských umělců Karin a Carla Larssonových z 19. a začátku 20. století. Překrásné obrazy a tapisérie chaty Lilla Hyttnäs převedl tým návrhářů CONSCIOUS EXCLUSIVE do současné úchvatné kolekce nádherně zpracovaného dámského oblečení, bot a doplňků vyrobených z udržitelných materiálů.

EXKLUZIVNÍ
SPOLUPRÁCE
 
Kampaň ke kolekci H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE nafotil světoznámý fotograf Mikael Jansson. Můžete v ní vidět známé tváře jako Aamito Lagum, Giedrė Dukauskaitė nebo světově proslulou top modelku Christy Turlington Burns, zakladatelku organizace Maternal Health, Every Mother Counts.

"Díky spolupráci na kampani H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE jsem se naučila hodně zajímavých věcí o udržitelných materiálech, a taky jak daleko jsme se v této oblasti už dostali. Jsem z toho nadšená! Jsem moc ráda, že jsem dostala tuto možnost. Kolekce je navíc neskutečně ženská a elegantní," říká Christy.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.