Share |

H&M Conscious Exclusive 2018 spojuje ženskost a udržitelné inovace v módě

foto: Mikael Jansson

Sedmou edici kolekce H&M Conscious Exclusive tvoří překrásně zpracované dámské oblečení, spodní prádlo, obuv a doplňky, v nichž se odráží vyváženost mezi pevností a hebkostí. Společnost H&M letos zavádí vedle biolnu, biobavlny, biohedvábí, materiálu TENCEL™ a recyklovaného polyesteru také dva nové materiály – recyklované stříbro a ECONYL®, což je 100% regenerované nylonové vlákno vyrobené z rybářských sítí a dalšího nylonového odpadu.

Hlavním zdrojem inspirace pro kolekci Conscious Exclusive 2018 byly ruční tapisérie a výšivky vytvořené Karin, její láska k zahradě a kontrastní prvky v pokojích v domě, kde Karin a Carl žili. Tým návrhářů je umně přetvořil v působivé květované žakáry, abstraktní výšivky a potisky. Jako podklad sloužily konkrétní předměty v domě.

 

„Použití dvou nových udržitelných materiálů v kolekci je nesmírně vzrušující. Vytvořením úchvatné krajky z materiálu ECONYL® a překrásných šperků z recyklovaného stříbra totiž dál posouváme hranice udržitelné módy. Velmi příznačné v tomto ohledu bylo i dílo Karin Larssonové, protože její stylizované motivy, odvážné kompozice a použití barev po celém domě předstihly dobu. Byla opravdu silná žena, a právě tohoto ducha jsme vyjádřili,“ říká Ann-Sofie Johansson, kreativní poradkyně v H&M.
 

Součástí kolekce je několik výrazných kousků, například bílé dlouhé šaty bez rukávů z materiálu ECONYL® s výšivkou z biobavlny a zelené dlouhé šaty z květovaného metalického žakáru z recyklovaného polyesteru. Charakteristickým prvkem černého kalhotového kostýmu z květovaného žakáru je zase otevřený rozparek na zadním dílu saka a zkrácené zvonové kalhoty, které tomuto modelu dodávají současný ráz. Celkovou barevnou paletu tvoří zelená, bílá a černá se stopami pastelově modré a pudrově růžové. K doplňkům patří jemné, a přesto výrazné šperky s tulipánovými motivy z recyklovaného stříbra, elegantní saténové pantofle z recyklovaného polyesteru, překrásné šály s potiskem ze směsi materiálu TENCEL™ a jemná měšcová kabelka zdobená recyklovanými plastovými korálky a flitry.
 

„Od chvíle, kdy jsem se o této kolekci dozvěděla, jsem byla skutečně ohromena tím, co představuje, a stejně působivé jsou i návrhy. Móda a udržitelnost už nejsou pojmy, které si protiřečí. Myslím, že opětovné používání a recyklace jsou v oblasti módy důležitou iniciativou. To, že se z recyklovaných materiálů vyrábějí tak trendy designy, je skutečně inspirující,“ říká Christy Turlington Burns.
 

Tištěnou podobu kampaně 2018 nafotil světoznámý módní fotograf Mikael Jansson a její hvězdou je Aamito Lagum společně s Giedrė Dukauskaitė a proslulá modelka Christy Turlington Burns, která je zakladatelkou zdravotnické organizace pro matky Every Mother Counts.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.