Share |

Hledá se lovec stylu

Vezmi foťák, dívej se kolem sebe a nafoť lidi, kteří svým módním stylem rozbíjí nudu v ulicích měst. HLEDÁ SE LOVEC STYLU!

Ojedinělý projekt připravili na léto módní portál Czech Original Fashion a značka BU2R. V tříměsíční fotografické soutěži vybere odborná porota, v jejímž čele zasedne fotograf Tomáš Třeštík, a následně i veřejnost, nejlepší LOVCE STYLU, tedy fotografy, kteří dokáží nejzajímavěji zachytit módu v ulicích měst.

„CzechOriginalFashion.cz je pro lidi a o lidech, které baví móda a berou ji jako způsob svého sebevyjádření. Ulice a její styl je pro ně jedním z hlavních zdrojů inspirace a jako takový má dnes obrovský význam i pro módní návrháře a hledače trendů,“ říká Lucie Pavlásková z portálu CzechOriginalFashion.cz, který spolu se značkou BU2R za projektem stojí. „Venku funguje řada blogů, na kterých profesionální i amatérští fotografové zveřejňují snímky stylových lidí pořízené v ulicích světových metropolí a na různých módních a kulturních akcích. A my jsme se rozhodli, že i v Čechách zkusíme najít fotografy, kteří mají oko na styl, dovedou na ulici najít zajímavé a stylové lidi, dobře je vyfotit a ukázat tak, že český street style je srovnatelný s tím, který obdivujeme v zahraničí.  S velkým očekáváním se těšíme na fotky, které lidé do soutěže přihlásí, a tajně doufáme, že mezi jejich autory objevíme stejné talenty, jakými jsou např. Scott Schuman (jeho fotky jsou k vidění na webu www.thesartorialist.com) nebo Yvan Rodic (http://facehunter.blogspot.com),“ prozrazuje Lucie Pavlásková o vzniku a záměru LOVCE STYLU.

A jak se lze do projektu a soutěže LOVEC STYLU přihlásit? Na www.lovecstylu.cz mohou fotografové po schválení zveřejňovat své fotky zajímavě oblečených a stylových lidí, které zachytí v ulicích českých, moravských a zahraničních měst. Fotografové mohou své snímky do soutěže přihlašovat do konce srpna, kdy z nich porota ve složení fotograf Tomáš Třeštík, fotografka a blogerka Marika Majorová aka Tonbogirl (její blog:  http://tonbogirl.blogspot.com/), šéfredaktorka portálu Elle.cz Martina Matyášová a fotograf a jeden z autorů projektu Czech Original Fashion Jan Trnka vybere třicet finalistů. Z nich pak tři nejlepší fotografy v dvoutýdenním online hlasování na   www.czechoriginalfashion.cz zvolí veřejnost. V průběhu soutěže bude každých čtrnáct dní navíc odměněn i jeden fotograf, který za dané období nejvíc zaujme jednoho z porotců. Ten získá zpáteční letenku pro dva do některé z evropských módních metropolí. Podmínkou zařazení snímků do soutěže je splnění stanovených technických parametrů a přihlášení minimálně pěti fotografií, na kterých bude vždy pózovat jiný člověk. 

Kritéria hodnocení odborné poroty

Kritéria, podle kterých bude porota finalisty hodnotit, zahrnují styl, jakým fotograf fotí, a zhodnocení, jak vidí ulici a zda je na ní schopen najít zajímavě oblečené lidi. Technická úroveň fotografií není hlavním kritériem hodnocení. Fotografie musí zachycovat člověka a musí být pořízené ve městě.

Co dostane nejlepší LOVEC STYLU?

Výhra pro nejšikovnější street style fotografy je více než lákává! Tři z nich, kteří ve veřejném hlasování získají nejvíce hlasů, obdrží hotovost 10 tisíc korun, a absolutní vítěz pak ještě pracovní kontrakt na focení pro portál www.czechoriginalfashion.cz v hodnotě 50 tisíc korun! 

Bližší informace o projektu a pravidla soutěže jsou k dispozici na www.lovecstylu.cz. Rozhovory s porotci a s vítězi pak budou průběžně zveřejňovány na  www.czechoriginalfashion.cz.  

Mediálními partnery projektu LOVEC STYLU jsou Fotopátračka.cz, Protišedi.cz a Rave.cz.

BAVÍ VÁS FOTIT, MÁTE RÁDI MÓDU A MÁTE CIT PRO STYL? VYFOŤTE NA ULICI ZAJÍMAVĚ OBLEČENÉ LIDI, SVÉ FOTKY PŘIHLAŠTE DO SOUTĚŽE LOVEC STYLU A VYHRAJTE ATRAKTIVNÍ CENY V HODNOTĚ 130 TISÍC KORUN! 

Czech Original Fashion

Czech Original Fashion je rozsáhlý interaktivní projekt, v jehož středu je člověk, který je svůj a rád se obléká jinak než ostatní. Zní to jednoduše, ale v době diktátu módních časopisů, směřujících k obecné monokulturnosti a jakési vizuální dietě, je vlastní styl silné existenciální gesto. 

Czech Original Fashion je nejen „módní sonda“, ale i příležitost sdílet s ostatními inspiraci a informace o všem jedinečném a originálním, co tvoří současnou českou městskou módu. Na  www.czechoriginalfashion.cz se představují módní profesionálové, ale jako jedinečný komunitní web jsou stránky otevřeny všem, kdo sledují módu, chtějí se ukázat, podělit o tipy nebo se jen inspirovat. Věříme, že být originální není otázkou peněz, ale že jde o výraz určitého způsobu myšlení!

BU2R

BU2R je originální projekt značky Budweiser Budvar na podporu původní tvorby a městské kultury. Od roku 2007 pravidelně podporuje originální počiny Urban Culture, které vycházejí z městského prostředí a dotýkají se hudby, výtvarného umění, divadla nebo módy. V loňském roce BU2R podpořil vznik knihy o vizuální kultuře české klubové scény Zde jsou psi autorů Martiny Overstreet a Michala Nanoru. Více informací o předchozích projektech BU2R na  www.bu2r.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.