Share |

Historicky první běh Tančícím domem odhalí veřejnosti nepřístupné prostory

foto: pořatel akce

Poslední prázdninový den proběhne v Tančícím domě historicky první běh, díky kterému se závodníci budou moci podívat do prostor jako je únikové schodiště či 6. patro, kam se veřejnost za každodenního provozu běžně nedostane. Běh se uskuteční pod taktovkou českého Youtubera Tomáše Touhy a bude netradičním završením jeho v pořadí 10. běžecké akce s názvem #runjinak, kterou pořádá pravidelně jednou za měsíc. Ve středu 31. srpna si tak může každý zaběhnout #runjinak s trasou 3, 9 km v centru Prahy, který bude zakončen během Tančícím domem. Registrace probíhá na www.runjinak.com. Běh Tančícím domem zaštítila Pražská správa nemovitostí.
Historicky první běh Tančícím domem odstartuje 31. srpna v podvečer v rámci tradičního běhu #runjinak, který bude mít dvě části. Venkovní trasa běhu #runjinak bude dlouhá 3, 9 km a povede od Mánesu, po Rašínově nábřeží přes Železniční most na Janáčkovo nábřeží a po mostu Legií zpět k Mánesu. První okruh je měřený, běžci mají díky tomu možnost zlepšovat se a porovnávat své výsledky z předchozích běhů #runjinak či výsledky ostatních účastníků. Druhá část běhu povede Tančícím domem od vchodu do galerie až na střechu s výhledem. Běh skrz Tančící dům se neměří, účastníci by trasu však měli zdolat do 20 minut. Jedná se o jedinečnou příležitost podívat se i do běžně nepřístupných prostor domu jako je únikové schodiště či 6. patro.
Český Youtuber Tomáš Touha se věnuje pět let soustavné motivaci mladých lidí. „Již pátým rokem produkuji svůj YT seriál #motivacejinak, ve kterém motivuji mladé lidi ke sportu a aktivitám mimo svůj pokojíček a virtuální svět,“ říká šestadvacetiletý Youtuber, který je zároveň moderátorem Rádia Spin a sportovních akcí jako je například Zlatá tretra.
V dnešní podobě je #runjinak motivačním multimediálním během, kdy fanoušci překonávají sami sebe, potkají nové lidi, vyhrají hodnotné ceny a postarají se o ně profesionální trenéři. „Díky spolupráci s Tančícím domem si fanoušci mohou udělat netradiční exkurzi do této ikonické budovy a dát i svou malou běžeckou výzvu, která spočívá v běhu po únikovém schodišti,“ komentuje Tomáš a dodává, že na běhu Tančícím domem bude představena také jeho nová youtuberská mobilní hra.
Touto akcí chceme odstartovat spolupráci s Tomášem Touhou a přinést tak do Tančícího domu sérii originálních akcí pro mladé lidi,“ říká ředitel Galerie Tančící dům Robert Vůjtek. Celý běh je možné sledovat na sociálních sítích a kanálech #runjinak a Tomáše Touhy. Registrace na srpnový běh, který startuje 31. 8. v 18:30 je možná na webových stránkách /WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.