Share |

Hiromi představí na Strunách podzimu své nové album

foto: Sakiko Nomura

Energický virtuózní fusion jazz v podání japonské pianistky a skladatelky Hiromi rozezní již dnes, 3. října v Divadle Hybernia další z koncertů festivalu Struny podzimu.

Křehká, na pódiu však energií sršící pianistka a skladatelka Hiromi Uehara vyniká suverénní kombinaci old-time jazzu se současným, s rockově elektrickou fusion music i s vážnou hudbou. Umělkyně, která výjimečně emocionálním, explozivním projevem oslovuje publikum po celém světě, vystoupí na Strunách podzimu se skvělými partnery: vynikajícím baskytaristou Anthony Jacksonem a špičkovým bubeníkem Stevem Smithem, se kterými tvoří takzvaný The Trio Project. Společně představí novinky z právě vycházejícího alba Move, vrátí se však i k úspěšným skladbám z předchozí nahrávky Voice.

Hiromi se na hudební scéně pohybuje od roku 2003 a od počátku zaujala kombinací energické místy až dravé virtuozity, velkou muzikalitou a emočním napětím. Pianistka může svým fyzickým nasazením na pódiu někomu připomínat až bojovné hrdinky japonských animovaných seriálů. Počátky její profesionální kariéry původně mířily do oblasti vážné hudby, po krátkém čase se však vyprofilovala jako výrazná jazzová osobnost, která po zásadní iniciační spolupráci s Chickem Coreou a studiu na Berklee College of Music osobitým způsobem vstupuje do širokého spektra hudebních stylů a aktivit od originálních variací skladeb Debussyho, Pachelbela nebo Beethovena po hostování s populárními japonskými Tokyo Ska Paradise Orchestra.

Koncert začíná od 19.30 hodin a zbylé vstupenky lze zakoupit hodinu před začátkem v místě konání. Ve festivalové nabídce milovníci jazzu jistě dále ocení vystoupení jazzové legendy Sonnyho Rollinse či mladé jazzové naděje Gregoryho Portera. Více na www.strunypodzimu.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.