Share |

Hiphopový DJ Ordoeuvre naladí jazz

foto archiv pořadatele

 

22. dubna se jako jedna z hvězd mezinárodního jazzového festivalu Mladí Ladí Jazz představí známý francouzský dj Mathieu Montecot alias DJ Ordoeuvre. V české premiéře uvede svůj projekt Matmon Jazz, a to v klubu Jazz Republic.

DJ Ordoeuvre, který přednedávnem dokončil turné s Erikem Truffazem, patří mezi významné francouzské djs. V roce 2005 a 2008 se stal světovým šampiónem ve scratchi organizace DMC World DJ Championship.

Ačkoli slovo dýdžej nevyvolává v mnohých asociace se slovem jazz, Mathieu Montecot se svým založením považuje právě za jazzového muzikanta. Kombinuje zejména prvky jazzu a Hip Hopu, ovšem proplouvá i hranicemi ethna či world music. Jeho sety jsou rafinované, originální a na první poslech velice chytlavé.

Dave Brubeck, Charlie Parker, Stan Getz nebo Charles Mingus - to všechno jsou jména ovlivňující jeho jazzové pojetí a jeho hudbu. DJ Ordoeuvre využívá gramofony jako melodické nástroje - každý scratch se v jeho podání stává hudební notou, ať již jde o saxofon, piano či zpěv.

Jedinečný hudební zážitek, jenž Vás čeká, doplní pro tento večer další neméně zajímaví hudebníci. Koncert zahájí mladá a nadějná kapela On Line Session z Hradce Králové. Dalším vrcholem večera dozajista bude vystoupení jazzového kontrabasisty a známého profesionála Roberta Balzara s jeho triem.

Bližší informace naleznete na webových stránkách www.mladiladijazz.cz 

Program večera: 20:00 On Line Session (CZ) 21:30 Robert Balzar Trio (CZ) 23:00 Matmon Jazz by DJ Ordoeuvre (FR)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.