Share |

High Contrast: Mrtvý formát jako VHS vyhovuje mé nátuře

High Contrast je drumandbassový oblíbenec, který se rád opět vrací do Roxy - zahraje tu už 16.12. Tady je malý rozhovor (lístky+info tu, den předem hraje v Brně).

 

 

Máš reputaci člověka, kerý vyprodává kluby a při jehož setech lidi šílí. Jak toho dosahuješ?

Je fajn, když se to podaří, ale žádné tajemství neznám. Vždycky jsem prostě dělal nejlepší hudbu, jakou umím, a když hraju jako DJ, pouštím tracky, co si lidi nejvíc užijí a co jsou nejvíc zajímavé. Pokud lidi konstantně reagujou dobře, je to skvělé.

 

Wikipedia tvrdí, že tě hudebně hodně ovlivnil soundtrack Blade Runnera, co si myslíš o novém Blade Runnerovi?

První Blade Runner pro mě byl důležitý, když jsem byl dítě, ale soundtrack je podle mě mnohem lepší než samotný film. Jsem tak zahlcen prací na albu a hraním, že jsem ke svému vzteku nový díl ještě neviděl, ale vypadá dobře.

 

Tvoje nové album vyšlo i jako VHS?!!

Ano! Vyrůstal jsem s VHS kazetami a mám na ně hezké vzpomínky. Oproti DVD a samozřejmě downloadům jsou véháesky esteticky mnohem lepší předměty. A taky rád dělám to, co nedělají ostatní, takže využít mrtvý formát jako VHS, který si už prakticky nikdo nemá na čem přehrát, vyhovuje mé svéhlavé nátuře. Ovšem bylo těžké najít výrobce, tak se mi to trošičku prodražilo.

Nicméně to byl správný krok - je to unikátní a žijem v éře nostalgie, viz Stranger Things nebo návrat vinylů.

 

Jak jsou pro tebe důležité vizuály? Děláš i videa...

Jsem rozhodně vizuálně zaměřený a i při skládání hudby mi to v hlavě jede v obrazové podobě. Vždycky se podílím na svých klipech, ať je dělám sám, nebo si najmu režiséra.Pro album Night Gallery jsem vymyslel design, celou estetiku a nakonec jsem si natočil i všechny promo videa, což bylo důležité pro konzistentnost celého projektu.

 

Čeho se od tebe dočkáme v Roxy?

Je to pro mě jedno z nejoblíbenějších míst na světě, takže se těším. Budu hrát pár skladeb ze svého nového alba Night Gallery a nové zatím nevydané věci. A čekejte hodně kontrastních zvuků.

 

Tvoje největší plány pro rok 2018?

Mám hodně hudebních nápadů, tak na nich zapracuju a asi z toho bude další album. Plus mám nápady na několik EPs, bylo by asi fajn udělat jedno nekomplikované drumandbassové ípíčko, když je moje poslední album multižánrové - rád bych se aspoň na to jedno EP vrátil ke kořenům.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.