Share |

HERO CLAN: Dvě ženy, co loví lidi do neziskovek

-

Hero Clan je, když se loví lidi do neziskovek.
Zeptali jsme se samotných zakladatelek, jak ten nápad uvedly do provozu, a co to obnáší. Tohle nám o sobě a své činnosti řekly:
"Neziskovku HERO CLAN jsme založily na jaře roku 2017 (Veronika Kovářová a Kateřina Vondráková). Obě máme už od dětství vztah k charitě a dobrovolným aktivitám. Zároveň jsme nasbíraly spoustu zkušeností v produkci. Vždy, když jsme viděly, že neziskovkám chybí nějaký konkrétní člověk, začaly jsme lovit v paměti mezi svými kamarády a kolegy. Rozhodly jsme se to uchopit a dát tomu jméno.
Naší hlavní činností je Hero Hunting. Tvoříme databázi expertních dobrovolníků - klan hrdinů, kteří mají různé schopnosti a nebojí se je občas použít na pomoc neziskovým organizacím nebo projektům. My, Hero Hunters, tyto hrdiny hledáme a propojujeme s danými projekty, které mají problém podobné odborníky sehnat. Naší vizí je motivace dnešní generace k expertnímu dobrovolnictví a posílení tohoto trendu.
 
Jak to konkrétně funguje
Hrdina (dobrovolník) přijde k nám na web, kde o sobě vyplní potřebné informace. Tím se zapíše do naší neveřejné databáze. Zároveň se nám ozývají neziskové organizace s konkrétními požadavky (např. grafika letáku). My oslovíme vybraného hrdinu grafika, který nám na danou spolupráci nejvíce pasuje. Když souhlasí, propojíme je. Pokud nemá čas nebo chuť, lovíme dál. Tato služba je zcela zdarma.
 
Progres
Za necelý rok existence máme na kontě několik desítek propojení. Zapsalo se nám celkem přes 250 hrdinů, což je skvělé. Protože je stále co zlepšovat, celé léto jsme na projektu pracovaly v rámci akcelerátoru Social Impact Award. Tam jsme si vysloužily cenu poroty, která hodnotila společenský dopad, inovativnost, progres a udržitelnost. Hrdě jsme se tak zařadily mezi vítěze minulých let, jako jsou Czechitas, Rekola, Pragulic, Bez obalu a další.  
Produkujeme společensky odpovědné projekty
Mimo lovení hrdinů produkujeme společensky odpovědné projekty. Může to být koncert, aukce, workshop, video, kampaň, cokoliv. Pomáháme klientům realizovat charitativní projekty a využít vložené prostředky tak, aby byl dopad na neziskový sektor co největší. Máme za sebou produkci on-line aukce výtvarných děl pro Denní a týdenní stacionář Jihlava (zadavatel Rotary Club Jihlava) a workshop pro rodiče dětí se zrakovými vadami (zadavatel Epico).
Co děláme proti šedi?
Tvoříme mladý brand ve světě nezisku, čímž se snažíme nalákat co nejvíce potenciálních dobrovolníků. Druhou stranou je šeď plížící se do každodenního pracovního života ať už zaměstnanců nebo freelancerů. Nabízíme lidem zpestření, nové zkušenosti a energii, kterou díky dobrovolničení mohou získat. Dále se snažíme do světa nezisku vnést čerstvý vítr a ukazovat jim možnosti, které spolupráce s expertními dobrovolníky přináší."
 
www.heroclan.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.