Share |

HARTMANN – RICO darovala na podporu pacientů s nemocí motýlích křídel už jeden milion korun

Spolupráce společnosti HARTMANN – RICO a charitativní organizace DEBRA ČR překonala jubilejní milník. Během pěti let přispěl HARTMANN na konto nadace pomáhající lidem s nemocí motýlích křídel více než jedním milionem korun. V listopadu tato částka dále vzroste díky jedinečnému benefičnímu představení baletu Black and White v Mahenově divadle v Brně.
 
„Naši zaměstnanci vnímají velmi empaticky, v jak nelehké životní situaci se lidé s touto nemocí i jejich rodiny nachází. Není nám to lhostejné. A proto bude společnost HARTMANN – RICO s DEBROU spolupracovat i nadále,“ říká generální ředitel HARTMANN-RICO Ľubomír Páleník.
 
Na letošní rok připravila společnost HARTMANN – RICO ve spolupráci s organizací DEBRA ČR a baletem Národního divadla Brno benefiční představení baletu Black and White pro motýlí křídla, jehož výtěžek bude věnován na podporu léčby dětí i dospělých s touto nemocí. Jedná se o moderní verzi klasického díla Labutí jezero s hudbou od P. I. Čajkovského. Představení se uskuteční 10. listopadu v Mahenově divadle v Brně.
 
Příběh hlavní postavy moderně pojatého Labutího jezera je inspirovaný osobní zkušeností choreografa Mária Radačovského, a je si v mnohém velmi podobný s osobními příběhy rodin, kde se narodí dítě s nemocí motýlích křídel. Rodiče očekávají narození krásného zdravého děťátka, avšak ihned po porodu se dozvídají krutou zprávu, že se jejich dítě narodilo se vzácnou a nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. Od tohoto okamžiku začíná boj s nemocí, která přináší mnoho bolesti, otázek a strachu. Všechna očekávání, představy a sny jsou pryč. Hodnoty a přání se upírají jediným směrem… ke zdraví a naději. Strach se stává každodenním a všudypřítomným, zoufalství střídá naděje… Mnoho otázek a hledání odpovědí. Nemoc motýlích křídel se stane nedílnou součástí celé rodiny a při maximálních nárocích zcela změní její dosavadní fungování.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.