Share |

Happy Birthday Youtube

Před deseti lety, 14.2. 2005, se začala psát historie obrovského úspěchu. Došlo k registraci domény Youtube.com.
Nikdo netušil, jaký z té věci bude za pár let fenomén. Už se začalo šuškat, že s nechutí lidí koukat na internetu na videa to není tak horké a naopak že tenhle segment roste - a nejen díky pornu a videoklipům a filmům, ale i díky tomu, jak snadno může video točit každý z nás.
 
Youtube založila trojice bývalých zaměstnanců platebního servisu PayPal. Chad Hurley, Steve Chen a Jawed Karim. Během několika měsíců firmu prozíravě koupil Google (a udělal ze zakladatelů boháče). Od té doby to šlo ještě lépe. Úspěchu napomohl rozvoj technologií, které umožňují práci s velkými objemy dat - lepší internet i pro mobily - a samozřejmě dostupnost kamer: video dnes natočí i laciný mobil vaší tety Květy. Nahrát ho na Youtube zvládne každý - a Googlu rostou zisky z reklam. 
 
Youtube se daří stále skvěle, mladší generace i díky ní zavrhuje televizi a občasné zádrhele jako dohadování o autorských právěch či naštvaní uživatelé, kterým byla zablokována nějaká služba, jsou jen drobné hrbolky na cestě vzhůru. Gratulujeme.
PS I my máme svůj youtube kanál:
Na www.youtube.com/user/protisedi1 najdete naši videoprodukci, filmové trailery, znělky a další zajímavosti, přihlašte s ek odběru:)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.