Share |

Hans Zimmer, hvězda filmové hudby, přijede koncertovat do Prahy

foto pořadatel akce

Filmový hudební skladatel Hans Zimmer přijede 7. 5. 2016 koncertovat do Prahy. Vystoupení autora hudby k filmu Piráti z Karibiku, Temný rytíř, Šifra mistra Leonarda, Lví král, Počátek, Rain Man, Sherlock Holmes a mnoho dalších se uskuteční v O2 Aréně. Zimmer zahraje společně s mnohačlennou hudební skupinou, symfonickým orchestrem ČNSO a pěveckým sborem.
 
Skladatel Zimmer přijede do Prahy koncertovat v rámci své první světové tour, kterou oficiálně ohlásil v Londýně. Zimmer anoncuje řadu strhujících koncertů, při kterých se společně s padesátičlenným hudebním tělesem sám zahraje na několik hudebních nástrojů a jako lídr celé show představí nejzásadnější skladby jeho tvorby. Hudební těleso, se kterým Zimmer pojede turné, je poskládáno z předních světových hudebníků, které doplní Český národní symfonický orchestr. 
 
Turné je diváky velmi očekávané a v některých evropských metropolích byly vstupenky téměř ihned vyprodány. V Čechách se předprodej vstupenek spustí 11. 11. 2015 v síti Ticketportal. Kromě Prahy se Zimmer se svou show představí například v Londýně, Berlíně, Paříži, Vídni, Krakově nebo Sofii. 
 
Původem německý autor Hans Zimmer, je považován za jednoho z nejúspěšnějších skladatelů filmové hudby naší doby.  Během své kariéry na sebe upozornil především díky filmové hudbě a spolupráci s nejvýznamnějšími režiséry světa. Nejzásadnější filmy, ke kterým složil hudbu, jsou snímky Lví král, Piráti z Karibiku, Gladiátor, Počátek, Šifra mistra Leonarda, Pearl Harbor, Hannibal, Tenká červená linie, Interstellar nebo Rain Man.  Jeho tvorba je asi nejvíce spjata s filmy britského režiséra Ridleyho Scotta. Celkově pracoval Zimmer na více než stovce filmových snímků předních režisérů.
 
Celkem devětkrát byl nominován na Oscara. Získal ho v roce 1995 za práci na filmu Lví král. Nominaci na cenu Grammy zaznamenal šestkrát a obdržel ji v roce 1996 za hudbu k snímku Krvavý příliv. Devět nominací Zlatého globu proměnil na zisk dvou cen za hudbu k filmům Lví král a Gladiátor. 
 
V Praze vystoupí Hans Zimmer 7. 5. 2016 v O2 Aréně
 
Oficiální facebooková událost koncertu v Praze: www.facebook.com/events/1514610538861159/
 
Vstupenky v prodeji od 11. 11. 2015 v síti Ticketportal www.ticketportal.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.