Share |

Gran Fierro brunch. Jak propojit argentinská grilovaná masa se snídaňovým menu?

foto Darina Kafková

Máte rádi takové ty nedělní snídaně, které se přelijí přes oběd až k odpolední kávičce? Pokud je nutně nemusíte trávit v pyžamu, bude vás brunch bavit.
 
Brunch je čím dál oblíbenější rodinná/párová/přátelská víkendová aktivita a restaurace, které jej pořádají, k naší radosti stále přibývají. Nově jej do své nabídky zařadila argentinská restaurace Gran Fierro a my jsme jejich historicky první brunch otestovali. Zajímalo nás především, jak se podaří propojit argentinská grilovaná masa se snídaňovým menu.
 
Jde to celkem jednoduše: nejdřív snídáte, později obědváte :-)
 
Menu je pestré: salátový bar, několik druhů tapas (tradiční queso manchego, jamon serrano, ale i třeba nakládaný lilek či řepa s kozím sýrem), míchaná vejce s kaviárem, rajčatová polévka s gorgonzolou, empanadas včetně vegetariánských, sladké pečivo (kdoulový koláč, karamelový krém, pusinky a další).
To vše je průběžně doplňováno na samoobslužném pultě, stejně jako nápoje - maté, freshe, virgin Bloody Mary (podle nás je to spíš gazpacho, každopádně do ní dávají mimo jiné i křen a probudila by mrtvého - na kocovinu vřele doporučujeme). O kávu a alkohol požádáte u baru.
 
My jsme nejvíce ocenili dokonalé, ještě teplé medialunas (něco jako croissant), lehký limetkový dortík, velmi dobrý vitel toné (telecí roastbeef s tuňákem, vejcem a ančovičkovým přelivem) a bezmasé empanadas, slušný výběr čajů Harney and Sons a dobrou kávu.
 
Po poledni přišla na řadu masa - telecí, hovězí, vepřové, žebírka a burgery - všechno stejně upravené na grilu - doplněné bramborami pečenými v alobalu, hranolky a třemi druhy zálivek.
 
Avizované menu bylo tak trochu orientační - přípitek proseccem se nekonal, smaženou yucu ani souffle jsme neobjevili, občas nám odnesli čisté nádobí a neodnesli použité, nicméně obsluha byla milá a snaživá. Atmosféru dotvářel nevtíravý zpěvák argentinských písní střídaný reprodukovanou hudbou. Zkrátka nekonečná snídaně v rytmu tanga :-)

 
Gran Fierro
Voršilská 14
Praha 1
Každou neděli mezi 11 a 15 hodinou.
granfierro.cz
www.facebook.com/granfierro.cz/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.