Share |

Glenu Hansardovi se v Čechách líbí. V září zahraje v Arše.

foto Barka Fabiánová

 
 
30. září se v pražském klubu Archa představí legendární irský písničkář Glen Hansard. Tento zrzavý sympaťák vystoupil letos v Česku už dvakrát, na Folkových prázdninách v Náměšti a o den později na Prázdninách v Telči.
Měla jsem to štěstí být na prvním koncertě v Náměšti a proto přináším malou fotoreportáž.
 
Náměšťský festival se odehrával v krásném prostředí zámeckého parku a v pátek 29.7., kdy byl koncert Glena Hansarda se vydařilo i počasí. Po zimě a dešti si návštěvníci Folkovek mohli vychutnat slunečný den i vlahý letní večer a hvězdnou oblohu.
Glen Hansard vystoupil bez své doprovodné kapely The Frames, jen se svojí otlučenou kytarou a hned od prvních tónů vám bylo jasné, že tenhle koncert bude hodně silný zážitek. Glen Hansard je jedinečný muzikant, jehož projev je upřímný a opravdový, dokáže ve svých skladbách být divoký, že se ho chvílemi až bojíte a zároveň něžný. Jen se svojí kytarou vypravěl své příběhy, od prvního okamžiku si dokázal podmanit publikum svým plachým úsměvem, vtipnými průpovídkami a hlavně svým písničkářským umem, který ovládá až do morku kostí. Během celého jeho vystoupení máte pocit,že zpívá jen pro vás, ale zároveň že nemusíte umět anglicky, abyste pochopili o čem jsou jeho písně a že od začátku až do konce máte ze všech emocí husí kůži. A když se rozhlédnete kolem sebe, zjistíte, že zdaleka nejste se svými pocity sami. Glen Hansard byl v Náměšti s publikem spojený neviditelnou nití a ani zapomenutý text a prasklá struna tuhle nit nedokázala přetrhnout. Na posledních pár písniček se k němu přidala i křehká Markéta Irglová a jejich společné finále vás přesvědčilo, že tihle dva k sobě prostě patří...
 
Více fotek (koncert v Náměšti) zde!
 
text a foto Barka Fabiánová
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.