Share |

Ghostpoet si na únor naplánoval koncert v Lucerna Music Baru

foto: pořadatel akce

18. srpna 2017 se Ghostpoet aka Obaro Ejimiwe vrátil s dlouho očekávaným čtvrtým albem. Jak už sám titul napovídá, Dark Days + Canapés popisuje nelehké období, během kterého deska vznikala. Ghostpoet patří mezi nejoriginálnější hudebníky a autory současnosti. Na svém kontě má již dvě nominace na prestižní Mercury Prize. Jeho klubové vystoupení si budeme moci užít 20. února v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky za 390 Kč (+ poplatky) jsou k zakoupení na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru, GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu za 490 Kč. 

Album z roku 2015 Shedding Skin, kterému se dostalo nadšené chvály, bylo odklonem od rytmických aranžmá prvních dvou desek. Dark Days & Canapés završuje přeměnu soundu na zvuk celé kapely. Integrální součástí téhle transformace byl i Obarův producent alba. Na počátku se Obaro spojil s producentem /autorem/ kytaristou Leo Abrahamsem, kterého nejvíc proslavila spolupráce s Brianem Enem a Jonem Hopkinsem (Small Craft On A Milk Sea) a s Wild Beasts (Present Tense), stejně jako jeho sólová alba. Tihle dva si od počátku padli do oka. 

Výsledkem sessions, na kterých hostoval kytarista Joe Newman, byla podoba toho, co následovalo dál. Obarovy aranže připomenou album Soul Mining od Matta Johnsona a jeho The The. Na předešlém albu Shedding Skin hostovala celá řada zpěváků, na tomhle uslyšíte pouze zpěváka a autora jménem EERA a člena Massive Attack Daddyho G, který mu tak oplatil jeho hostování ve skladbě Come Near Me.  

Čtvrté album Ghostpoeta je deskou, která nachází ten ideální bod mezi strukturou a nahodilostí, mezi nahodilým štěstím a rozhodováním. Je to jeho dosud nejvíce inspirovaná deska.
 
/VSTUPENKY/
/FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.