Share |

GHMP otevírá v Bílkově vile čítárnu a studovnu odborné literatury a časopisů

V Galerii hlavního města Prahy se pro zájemce z řad studentů, učitelů i veřejnosti opět otevírá prezenční čítárna a studovna odborné literatury a časopisů. Najdete ji na novém místě – v Bílkově vile na Hradčanech. Prostor bude zprovozněn na Mezinárodní den studentů 17. listopadu 2016. 
 
V příjemném prostředí secesně-symbolistní vily nabídneme zájemcům možnost studia uměleckohistorické i uměnovědné literatury a především širokého spektra katalogů k výstavám GHMP. Čítárna ve svém archivu disponuje také rozsáhlým souborem časopisů (Ateliér, Umělec, Architekt, Stavba, Zlatý řez, Revolver revue, Kritická příloha, Umění, Labyrint, Umění a řemesla, Analogon, Detail a Výtvarné umění), které GHMP odebírala v letech 1985–2015 a z nichž velká část už dnes nevychází. Ke dni 16. 11. 2016 je přímo v čítárně fyzicky 1 421 titulů. V celkovém součtu je však čtenářům k dispozici 5 772 knižních publikací a časopisů – včetně příručních knihoven a archivu periodik. 
  
V souvislosti s umístěním v Bílkově vile je část fondu čítárny věnovaná osobnosti Františka Bílka. Vedle studovny je na vyžádání zpřístupněna specializovaná badatelna (http://www.ghmp.cz/centrum-frantiska-bilka/).
 
Seznam dostupných knih a periodik je k dispozici v čítárně i na webových stránkách GHMP. 
Více informací o objednání a rezervaci knih naleznete na www.ghmp.cz
 
Kontakt do čítárny a rezervace knih: eva.hoffmannova@ghmp.cz, tel. 702 296 404
 

Galerie hlavního města Prahy
Mickiewiczova 233/1, Praha 6 – Hradčany 
otevírací doba: 
út – pá: 10.00–17.30
so: 10.00–16.00
ne + po: zavřeno
vstupné:  5 Kč
dopravní spojení: zastávka tramvaje Chotkovy sady, metro A – stanice Hradčanská 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.