Share |

Gastro zážitky na Svatého Patrika

Trojlístkové zelené menu svatého Patrika - zážitek v Restaurantu Hradčany
 
 
Veselý svátek oslavující irskou kulturu a vše zelené se blíží! Že Patrik byl gentleman, který dal Irům whiskey, se zpívá už i v prastaré lidové písni. Den svatého Patrika, který v pátém století přinesl do Irska křesťanství, je proto ideální příležitostí sejít se s přáteli u dobrého jídla a pití.
Ozdobte se zeleným trojlístkem a vychutnejte si některý z tradičních z irských pokrmů, které se budou v pražském Restaurantu Hradčany podávat ve dnech 13. – 17. 3. 2017. Místní šéfkuchař Petr Patočka ví, co pravým gentlemanům chutná, vařil totiž pro evropské šlechtice i pro americké prezidenty. Irské gastronomické speciality, které pro vás připravil, si můžete dopřát nejen ve stylové restauraci, ale také v její anglosaské knihovně s jedinečnou atmosférou vytvořenou plápolajícím krbem. 
Budete mít navíc příležitost vychutnat jedinečnou whiskey z limitované edice, kterou každoročně na sv. Patrika připravuje značka Jameson. Neváhejte, tato specialita již tradičně mizí z barů nanejvýš po pár dnech! Letos ponese šlechetné irské motto Chance your arm a nabádá muže k odvaze riskovat pro správnou věc. V Restaurantu Hradčany můžete „zeleného“ Jamesona také porovnat s dalšími pěti druhy té nejlepší irské whiskey.
Po aperitivu vám bude servírován jemný brokolicový krém s mangoldovým válečkem, crème fraîche s bazalkou, hlavní chod si můžete vybrat ze tří variant: 

  • Tradiční irské solené hovězí, kapusta, mladá karotka, brambory Grenaille pečené s tymiánem, pepřová omáčka 
  • Lososové filátko s bylinkami, terinka z lososa v kapustovém listě, gratinované brambory, omáčka ze zeleného chřestu
  • Špenátové ravioli s ricottou, rukolová omáčka, hobliny sýru Basiron

K pití vrchní barman Jiří Burda doporučuje zkusit zelené pivo nebo některé z irských piv s trojlístkem. Menu uzavírá tradiční dezert St. Patrick cheesecake s pistáciemi, doplněný sorbetem ze zeleného jablka.
Cena menu: 990 Kč / os.
Speciální barová nabídka
Koktejl „Divotvorný hrnec“ se zelenými palačinkami, pistáciovou zmrzlinou, zmrzlinou ze zeleného jablka a mátovou omáčkou
Cena: 240 Kč / os.
www.hradcanysavoyprague.com
Rezervace jsou možné na tel. +420 605 295 208 nebo na e-mailu restaurantdivision@hotelsavoyprague.com
Adresa: Hotel Savoy Prague, Keplerova 6/218, 118 00 Praha 1
Možnost parkování v hotelové garáži či přilehlém okolí. 
 Petr Patočka
Šéfkuchař Petr Patočka vařil pro Václava Havla, Billa Clintona, Lauru Bushovou, Jacquese Chiraca, či monackou princeznu Caroline. Byl součástí týmu restaurace Gordona Ramsayho Maze v Praze, která aspirovala na michelinskou hvězdu.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.