Share |

Gastro tip: Goldie v táborském hotelu Nautilus

foto jk

V rámci akce "jedeme na Mighty Sounds" jsem s mlsnými kamarádkami hledala, co je v kraji podle Tripadvisoru nejlepší místo na oběd v Táboře. Goldie, o kterém jsme už předtím slýchaly chválu, se ukázalo jako skvělá volba.
 
Šéfkuchař Martin Svátek tu provozuje skvělou gastronomii vycházející z klasické české kuchyně. Jídla jsou srozumitelná, ovšem kreativní. Není to tu laciné, ale podle nás cena odpovídá výkonu zcela určitě. O podniku u nás psal už před dělší dobou i kolega Marek Pros tady. Je skvělé, že se to tu nezkazilo.
 
Zdejší jídla jsou zážitek. Polévka z lišek s majoránkovým olejem je plná chuti a v chladném odpoledni navodí dojem, že svět je přece jen v pořádku. Bažant s noky a s jemnou a přece úžasně plně chutnající omáčkou z jater byl boží. Vegetariánská část výpravy dostala zajímavou kombinace zeleniny, sušeného ovoce a sýra - oproti obvyklým těstovinám s rajsou omáčkou, kterými vegetariány odbývají často i dobré podniky, to byla úleva. Vynikající byl číšník, který dobře poradil a výtečně se vyznal v jídlech, surovinách a způsobech přípravy. Jediným mínusem bylo, že než se nám podařilo získat pro náš stůl tohoto pracovníka, čekaly jsme marně strašlivě dlouho byť i jen na jídelní lístky, přičemž se nás ani jedno z děvčat na place neobtěžovalo zeptat, co si dáme k pití, ač v naší místnosti byly dívky několikrát. Snad to byly brigádnice, což by vysvětlovalo i to, že nebylo možno dostat odeělené účty civilizovaně u stolu a muselo se  ke kase, jako v hospodě, kde jídlo stojí 85 korun a ne násobky. Nicméně, najíte se tady tak výborně, že drobné chybky za ten zážitek skutečně stojí - takováhle restaurace by mohla být v jakékoli světové metropoli.
-
www.hotelnautilus.cz/cs/restaurace
Žižkovo náměstí 20 | Hotel Nautilus, Tábor

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.