Share |

Gallon Drunk vystoupí na Sedmičce

foto: pořadatel akce

Scrape Sound a Klub 007 Strahov
uvádějí
GALLON DRUNK (London, UK/ Clouds Hill Recordings)
special guest: “C”(Tábor, CZ/ Election records)
ČTVRTEK 27. 3. 2014 od 19:30
Klub 007 Strahov
Chaloupeckého 7, Praha 6
 
 
Gallon Drunk vystupovali v České republice naposledy s velmi úspěšným albem The Road Gets Darker From Here (2012). Na turné k němu se poprvé v jejich řadách objevil basista Leo Kurunis, nyní se kompletní čtveřice zuřivých anglických gentlemanů hlásí o slovo s novinkou The Soul of the Hour, která se kvalitou předešle jmenované kolekci minimálně vyrovná, ne-li ji překoná, neb Gallon Drunk nezůstávají přešlapovat a svou temnou cestou jdou neohroženě dál. Zběsilou energii, totální nasazení a srdce na dlani zde tak ještě doplňují kondenzované napětí a kouzla s gradací skladeb. Pilotní singl Before the Fire trvá více než devět minut a přesto ani sekunda zde nepůsobí přebytečně. Gallon Drunk jsou momentálně v obrovském laufu, Leo Kurunis přinesl čerstvý vítr a novou porci elánu. To se jednoznačně projevilo právě tím, že novinkové The Soul of the Hour vychází 10. března 2014, tedy jen necelé dva roky od alba posledního, což u Gallon Drunk v minulosti rozhodně nebylo zvykem. V Praze Gallon Drunk vystoupí ve čtvrtek 27. března v legendární strahovské Sedmičce. Vrátí se tak zároveň tam, kde před šesti lety spáchali skvělou, posléze oficiálně vydanou koncertní nahrávku Live at Klub 007… Tentokrát jim budou sekundovat táborští “C”, a to stejně jako na dalších třech koncertech Gallon Drunk v České republice (info viz níže).
 
Vstupenky na pražský koncert v ceně 250,– Kč lze rezervovat na stránkách Klubu 007 Strahov (rezervace platí pouze při příchodu do 20:00), bez rezervace budou vstupenky na místě za 300,–Kč. Předprodej není zaveden.
www.scrapesound.org
http://klub007strahov.cz
 
 
G jako gallon drunk
John Peel, BBC: „Proč Gallon Drunk? Protože neznějí jako nikdo druhý!“
 
Gallon Drunk jsou na scéně již téměř čtvrtstoletí, ale nikdy to neměli ani trochu jednoduché. Na britské scéně plné krátkodobých senzací, brit popového šílenství a posléze taneční laviny se jejich špinavý rock’n’roll roubovaný vlivy drsného blues Bo Diddleyho, Screaming Jay Hawkinse nebo garážových kapel ze šedesátých let jednoduše nemohl uchytit. Gallon Drunk stáli vždycky někde stranou, vždy v opozici a vždy nažhaveni. “Gallon Drunk? Cool As Fuck!” říká o nich Nick Cave. Nepřízeň osudu vyvrcholila ve chvíli, kdy to nikdo nečekal. Basista Simon Wring, který se výrazně podílel na comebackovém albu The Rotten Mile (2007), podlehl dlouhé nemoci v dubnu roku 2011, právě v době, kdy Gallon Drunk začali pracovat na novém albu. Neodradilo je ale ani to. Kolekce The Road Gets Darker From Here (2012) je možná o něco smutnější a temnější a snad méně rozhněvané než minulá alba kapely, výrazně bluesové a velmi sevřené. V podobném duchu pokračují Gallon Drunk také na zbrusu novém album The Soul of the Hour, na kterém se poprvé objevuje nový člen skupiny, basista Leo Kurunis.
 
Gallon Drunk jsou tedy v současnosti James Johnston, jehož znáte také z The Bad Seeds Nicka Cavea, kde strávil téměř deset let; Terry Edwards, jinak člen Tindersticks, bubeník Ian White a právě Leo Kurunis. Právě příchod nového člena dodal Gallon Drunk další mízu, skvěle hodnocené album The Road Gets Darker From Here podpořila skupina masivním evropským turné, po jehož konci šla rovnou do studia, kde nahrála novinku The Soul of the Hour, která vychází 10. března, opět na labelu Clouds Hill Recordings. Nové album výrazně navazuje na minulou kolekci, Gallon Drunk už možná nejsou tak divocí jako ve svých začátcích, ale to neznamená, že by přisli byť jen o krapet svojí pověstné energie. Jenom jí nyní směřují spíše dovnitř, formují ji a následně pozvolna vypouštějí ven. Gallon Drunk model 2014 se daleko více věnuje propracování skladeb; z krátkých manických štěků se staly mohutné vygradované eposy, které doslova fascinují ohromnou vnitřní silou a soustředěným napětím.
www.gallondrunk.com
 
Je to až neuvěřitelné, ale táborští „C“ oslaví v letošním roce patnáct let na scéně. Za tu dobu stihli Céčka čtyři alba, zatím poslední Opus Vulgaris (2011/ Election records) bylo nominované na žánrového Anděla v kategorii Alternativní hudba. Táborská čtveřice vystupovala v minulosti například s No Means No, s The Album Leaf, s Pleasure Forever, s Ninou Nastacia nebo s Mono. V současnosti pracuje kapela na dalším albu; nové skladby zazní pochopitelně také na společných koncertech s Gallon Drunk.
http://bandzone.cz/c
 
 
Gallon Drunk v ČR 2014:
26. března – Divadlo Pod lampou, Plzeň
27. března – Klub 007 Strahov, Praha
28. března – Mersey, Brno
29. března – Oskar Nedbal Theatre Café, Tábor
 
 
vybraná diskografie Gallon Drunk:
(zahrnuje všechna řadová alba – vyznačeny kurzívou)
•   You, The Night... And The Music   
1992/ Clawfist Records / Rykodisc
•   Clawfist – The Peel Sessions            
1992/ Strange Fruit Records / Dutch East India
•   From The Heart of The Town         
1993/ Clawfist / Sire Records
•   In The Long Still Night                     
1996/ City Slang
•   Black Milk                                           
1999/ FM records
•   Fire Music                                           
2002/ Sweet Nothing
•   The Rotten Mile                                 
2007/ Fred Records
•   Live at Klub 007                                 
2008/ Sartorial Records
•   The Road Gets Darker From Here
2012/ Clouds Hill Recordings
•  The Soul of the Hour                         
2014/ Clouds Hill Recordings


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.