Share |

Galerie Jaroslava Fragnera se změnila v chrám architektury - mezi kaple lze vstupovat jen bez bot

Rozjímat a zároveň obdivovat architektonické skvosty mohou návštěvníci Galerie Jaroslava Fragnera i po Třech králích. Působivá výstava Sakrální prostor, jež nabízí na tři desítky nejvydařenějších současných realizací kostelů a kaplí z celé Evropy, je přístupná až do 7. února.
 
Návštěvníky láká i samotné pojetí výstavy. Za doprovodu ambientní hudby vstupují po měkkém koberci do vyšších sfér, do prostoru vybízejícím ke ztišení a oproštění se od okolního hektického světa. Výstavě dominuje fialová kaple, která důmyslnou skladbou průzorů a členěním ukazuje práci se světlem v prostoru. Právě jedinečné efekty využití světla v architektuře jsou společným jmenovatelem vystavených staveb.

Kurátoři Dan Merta, Filip Šenk a Jakub Fišer vybrali třicet sakrálních staveb, které spojuje silný rukopis architektů. Pod kaplemi a kostely jsou podepsáni známí evropští architekti jako Mario Botta, Peter Zumthor, Fernando Menis anebo studio Marte. Marte. Českou republiku reprezentují (často cenami ověnčené) objekty ateliérů Kuba&Pilař architekti či Kamil Mrva Architects.
/WEB/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.