Share |

Freeridefest 2018: Slunce, teplo, prašánek a večerní divočina

 

Letošní Freeridefest v Hochfügenu ve znamení osmdesátek se díky krásnému počasí, skvělým sněhovým podmínkám a obdivuhodnému nasazení účastníků při shánění outfitů parádně vydařil.

A čím se vlastně osmdesátky vyznačovaly? Šponovkami a kombinézami v zářivých barvách, lyžemi bez radiusu a pravděpodobně i uvolněnými mravy. Každopádně večerní party byly plné zvedaček z Hříšňáku, tancování na stole, kalilo se až do rána a Jägermeister tekl proudem.
I letos ale šlo samozřejmě hlavně o program na svahu, který byl plný workshopů a testování lyží i splitboardů. Zájemci mohli nakouknout pod pokličku lavinové problematice, vyzkoušet si freeride, skialp nebo freestyle na lyžích i na prkně a nebo třeba ochutnat i neprávem zapomenutou disciplínu jako je balet na lyžích.
Opět proběhl freeridový závod, který měl letos pro muže jedinou podmínku – mohli jet pouze na dlouhých rovných lyžích. Porvali se s tím opravdu statečně a bylo až neuvěřitelné, jaké triky na nich někteří zvládli předvést. U žen šlo zejména o estetický dojem a o doladění osmdesátkového stylu do co největšího detailu. Byla to opět pastva pro oko a řada pamětníků při tomto pohledu musela zamáčknout slzu. 
No a jak to bylo s hlavní hvězdou Freeridefestu? Rudi Garmischt - ústřední postava filmu Hot dog the movie, který byl pro letošní ročník velkou inspirací, byl nakonec rozpoznatelný v mnoha účastnících. Takže přesně nevíme, který byl ten pravý, ale věříme, že si festival užil, tak jak to umí jen on…


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.