Share |

Francouzský trh Le Rendez Vous opět ozdobí Brno

 
 
Le Rendez Vous tentokrát na Moravském náměstí a v Moravské galerii
 
Přijďte si vychutnat kousek jarní Francie na Moravské náměstí a do Místodržitelského paláce. V pátek 7. dubna na vás čeká den ve znamení dobrého jídla a vína, ale také módy a designu.
Letos poprvé se Le Rendez Vous koná přímo v centru města na Moravském náměstí, na vše tak bude dohlížet markrabě Jošt Lucemburský. Venku před Moravskou galerií najdete gastronomický trh francouzských a frankofonních specialit. Koupit si můžete francouzské klobásky, sýry, víno, dortíky B-cake, sladké i slané palačinky, slané quiche, veganské Nebeské dortíčky nebo marmelády a sirupy od Vandy. Ochutnejte čerstvé bagety a croissanty nebo něco dobrého z foodtrucků Pasta truck a Bucheck.
V Místodržitelském paláci pak můžete navštívit stánky s designem, jejichž sortiment nabídne šperky, oblečení, porcelán, přírodní mýdla a oleje. Na dvorku bude čajovna Skleněná louka a zahrádka restaurace Morgal. 
Cílem akce, která je součástí festivalu Bonjour Brno, je, aby se návštěvníci na chvíli zastavili a spolu s přáteli a rodinou zažili příjemně strávené chvíle. Chybět nebude ani doprovodný program a zpestřením bude showroom Cyklospeciality, kde si můžete vyzkoušet různé typy kol a koupit cyklo doplňky. Akce se koná za podpory Alliance française, městské části Brno-střed a Moravské galerie
Akce vznikla v roce 2012 ve spolupráci s Alliance française Brno v rámci festivalu francouzské kultury Bonjour Brno. První trh se konal ještě pod názvem “Koloniál” v klubu Fléda. Od roku 2015 se akce koná pod novým názvem “Le Rendez Vous” přeloženo: setkání. 
 
 
Jídlo, design, zábava,  7. dubna Moravské náměstí a Místodržitelský palác.
Vstup zdarma!
 
Informace o festivalu Bonjour Brno a Le Rendez Vous :
www.bonjourbrno.cz 
https://www.facebook.com/events/187986068347650/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.