Share |

FOYER DIVADLA ZKRÁŠLUJÍ DÍLA MLADÝCH VÝTVARNÍKŮ

foto: 20 zrcadel

Již čtvrtý výstavní ročník zahájila olomoucká Galerie W7, sídlící v prostorách Divadla na cucky na Wurmově ulici. 
Skromná galerie v útrobách tzv. Wurmovky vzešla stejně jako mateřské Divadlo na cucky ze studentského prostředí a také se netají, že dává příležitost především mladým tvůrcům. „Výstavy se obměňují pravidelně jednou měsíčně, každá vernisáž je obohacena doprovodným programem a výtvarnou dílnou pro děti,“ představuje chod galerie kurátorka Monika Beková. „Rok 2015 byl velmi úspěšný. Uspořádali jsme deset výstav, v rámci kterých se představilo celkem 17 výtvarných umělců. Spolupracovali jsme i s dalšími olomouckými nezávislými galeriemi a Knižním veletrhem autorských a uměleckých publikací – LITR,“ bilancuje Beková.
 
Podle jejich slov výstavy shlédli nejen návštěvníci vernisáží, kterých díky pravidelnému programu postupně přibývá, ale také ti, co chodili na divadelní představení do Divadla na cucky. Součástí doprovodného programu Galerie W7 byly i zmíněné nedělní dílny pro děti (tzv. Malý ateliér W7), které vedla její kurátorka. „Každá výtvarná dílna trvala dvě hodiny, byla inspirována aktuální výstavou v galerii a hravou formou zprostředkovala autorské výtvarné postupy a originální témata umělců,“ popisuje Beková. „S Malým ateliérem W7 budeme pokračovat i letos, neboť se setkává s velkým zájmem dětí i rodičů,“ dodává.
 
Do 7. února mohou návštěvníci galerie obdivovat prolínající se perspektivy, inspirované jak uměleckými teoriemi manýristických  a romantických malířů, tak i konceptem „tvůrčí fantazie“ Charlese Baudelaira.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.