Share |

FOTKY: LOUIS VUITTON PÁNSKÁ KOLEKCE JARO-LÉTO 2016

foto LV

WORLD CLIQUE 
„Radši než se soustředit na jedno místo, pro tuto sezónu jsem zvolil téma cestování po světě,“ uvedl Kim Jones, umělecký ředitel pánských kolekcí značky Louis Vuitton. „Cestovatel si často koupí nějakou věc tam, kde zrovna je, a přizpůsobí si ji svému stylu. V této kolekci jsme využili celou řadu inspirací a řemeslných technik z jihovýchodní Asie, Myanmaru, Thajska, Laosu a Kambodži. Ale zároveň nám šlo i o globální vliv, který tyto styly mají – například tradiční kroj kmene Lahu z Thajska velmi připomíná moderní sportovní oblečení. Móda je jazyk, do něhož se promítají různé kultury a ‚kmeny‘ z celého světa – New Yorku, Tokia, Bangkoku a Paříže – a Louis Vuitton je součástí toho všeho.“ 
 

 
Pánská kolekce pro tuto sezonu je oslavou podobnosti stylů, které jsou k vidění na celém světě, než jejich rozdílů. Tradiční kroje i moderní oblečení, thajský kmen Lahu i americká Ivy League – kolekce Louis Vuitton hravým způsobem skládá pantheon stylů, svůj jazyk módy, jimž se hovoří po celém světě. 
Když se podíváme na to, jak se lidé všude na světě identifikují – od suvenýrových triček s potisky po nadčasové, luxusní a ikonické oděvy, kolekce Louis Vuitton funguje jako remix různých emblémů a prvků, které jsou pro značku typické. Tradiční propracovaná pruhová thajská výšivka odráží moderní sportovní módu a připomíná také pruhy, které známe z personalizovaných tašek a zavazadel LV Monogram; siluety tradičních krojů z jihovýchodní Asie se zrcadlí v objemném střihu amerického baseballového trička nebo ležérních sportovních kalhot z vyšívaného hedvábí; nové tvary z lehké kůže v kombinaci s organzou a s lepenými švy představují luxusní interpretaci klasických vodovzdorných oděvů a stejně jako ony jsou oboustranné; nadčasové indigo je globální barva, která se objevuje na vzácných, ručně barvených a na slunci sušených japonských kůží Kobe, z nichž jsou ušity americké letecké bundy. Představuje se i nový typ denimu s příměsí hedvábí, také potištěné hedvábné parky se vzorem kamufláže, která připomíná tahy štětcem. I perleťové doplňky jsou saturované barvou indigo.
Louis Vuitton Monogram, Epi a Taiga jsou materiály, které spojují celou kolekci po linii bot a tašek. Díky novému, ultra měkkému a pružnému plátnu je Monogram, který se objevuje na luxusních a zároveň velmi praktických taškách, ještě lehčí a dá se lépe sbalit než kdykoliv předtím.  Strukturovaná kůže Epi se objevuje také na obuvi i v klasičtějším provedení jako maroquinerie. Kůže Taiga je použita na boty i tašky, jimž přidává hravý rozměr.  
Hudbu pro módní přehlídku složil skvělý performér a producent Nile Rodgers. „Samozřejmě, Nile je můj idol,“ říká Kim Jones. „Úžasně se s ním spolupracovalo, protože on již v minulosti pracoval s mnoha umělci z různých částí světa. Proto jsme si ho vybrali, aby nám složil hudbu na přehlídku. On prostě umí vzít různé vlivy, smíchat je a vznikne tak nový zvuk – jeho hudba je taková hudební metafora naší kolekce.“


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.