Share |

Foreign Beggars budou zpátky v Roxy

 
Trio ve složení Orifice Vulgatron, Metropolis a DJ Nonames přijede do Prahy v rámci turné k novému albu The Uprising. Parta, která má na kontě spolupráce se jménama o nic menšíma než Snoop Dogg, Wu Tang Clan nebo Skrillex přijede zbořit Roxy a potěšit všechny fanoušky rapu, grimu a dubstepu.
 
Současný zvuk londýnské party šel (celkem nepřekvapivě) cestou přes metal a grunge, kterému začátkem devadesátých let holdoval Orifice Vulgatron a Dug Nabbit, producent kapely. Z jejich setkání brzo vykrystalizovalo nejdřív hiphopové uskupení a v zápětí pořádání drum'n'bassových parties. 
 
V dnešní podobě kapela funguje od konce devadesátých let. Aby mohli vydávat věci po svém, založili hned zkraje vlastní label Dented recrods, na kterém vyšlo šest jejich alb a řada dvanáctipalců.  Hudební fúze čtyř etnik (Ind, Ghaňan, Němec s íráckými a izraelskými kořeny a Angličan - odtud i název uskupení) je jedním z důvodů jejich unikátního mixování syrových basů.
 
Nedávná spolupráce se Skrillexem je nekomprismisně zařadila do škatulky dubstep, se kterým ale mají mnohem dřívější zkušenosti. Brutální beaty jim sedí a s dubstepovýma producentama začali přirozeně spolupracovat už v počátcích v roce 2004. V historii žánru tak není moc povolanějších. Foreign Beggars diktují dál a svojí nadupanou show představí 3. dubna v Roxy. Z domácích je podpoří DJs Tuco (meanbucket) a a Trusty (Ty Vole?!). 
 
Roxy @ 21.00 za 330 CZK. 
Facebooková stránka akce tady.
www.foreignbeggars.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.