Share |

Föllakzoid přijíždí uvrhnout Prahu do kolektivního tranzu

foto: pořadatel akce

Už jste někdy slyšeli o krautrocku? Hypnotický žánr inspirovaný tradiční hudbou dálného východu zažil svůj největší boom v Německu sedmdesátých let a dodnes zůstává inspirací napříč hudebními žánry. Tehdy kapely jako Neu!, Kraftwerk, Can nebo Popol Vuh zkombinovaly hypnotickou repetitivnost s psychedelickými experimenty a položily základ žánru přezdívaného kosmische Musik. Pokud byste mezi dnešními interprety hledali jejich nástupce, prvním jménem na seznamu budou Föllakzoid.
 
Chilská formace absorbuje vlivy tradiční hudby z okolí velehor kolem And s klasickým německým krautrockem, přesto zvukem i postupy připomínají současnou elektronickou hudbu. Jejich elektrizující koncerty evokují šamanské rituály dávných předků, monotónní rytmika, kouřové efekty a potemnělá atmosféra vybízí k vystoupení z komfortní zóny a odevzdání se skrytým koutům vlastní mysli. “Stačí zavřít oči a otevřou se další.”, popisuje efekt jejich show kytarista Domingo García-Huidobro. Do Prahy přiváží nové mini EP London Sessions a zazní i materiál ze zatím poslední desky III z roku 2015.
 
Orient
Temný synthpop, postrockové nálady i nekompromisnost black metalu se potkávají v hudbě žižkovského tria Orient. Jeho členové mají kořeny v pražské hardcoreové scéně a možná i proto si zakládají na tom, aby jejich hudba byla stoprocentně živá. Atmosférické beaty a samply hrané na elektronické pady se prolínají s živou kytarou a na scénu ovládanou snivými náladami vrací syrovost a agresi.”, tvrdí o Orient na Vinyle. Jejich slova rozhodně nejsou nadnesená, protože nominaci na největší objev roku 2016 Orient s přehledem proměnili. I když ještě nevydali žádný ucelený release, jejich koncerty patří k tomu nejlepšímu, co současná pražská scéna nabízí.
 
Föllakzoid (CL)
Support: Orient
8.6 2017, 20:00
Tickets: 250 Kč / 300 na místě
Předprodej
Underdogs'

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.