Share |

Film MARGUERITE míří do českých kin

foto Artcam

 
Kostýmní drama Marguerite o „nejlepší falešné zpěvačce na světě“, které režisér Giannoli točil s francouzsko-českým štábem loni na podzim v Praze, vstoupí po účasti v hlavní soutěži na festivalu v Benátkách čtvrteční slavnostní premiérou v kině Lucerna také do českých kin.
Ve Francii film sklízí velké divácké úspěchy -  od premiéry 16. 9. ho vidělo v kinech už více než 200 tisíc návštěvníků.

Na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách byl film Marguerite zařazen do hlavní soutěžní sekce, nakonec si odnesl jednu z vedlejších cen P. Nazareno Taddei Award.

Film byl také jedním z pěti snímků, ze kterých Francie vybírala svého kandidáta na Oscara. Mezi dalšími filmy byl i vítěz Cannes Dheepan Jacquese Audiarda, nakonec bude ale francouzským favoritem debut D. G. Ergüvena Mustang, který Film Distribution Artcam už zakoupil do české distribuce.

Nyní míří Marguerite také do českých kin. Českou premiéru osobně uvede režisér filmu Xavier Giannoli ve čtvrtek 24. září v pražském kině Lucerna.  Přítomní budou také další členové francouzsko-českého štábu, například koproducent Artemio Benki, výtvarník Martin Kurel, herečka Petra Nesvačilová a další.

Další info a foto viz http://artcam.cz/marguerite/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.