Share |

F&F vzhlíží k britské dekadenci jako klíčové inspiraci pro A/W 2016

F&F mísí rysy typické britské módy s moderními detaily a vnáší tak s citem sobě vlastním do nové dámské, pánské i dětské kolekce královskou noblesu...
foto: F&F group

Dámy
Řada dámského oblečení pro období podzim/zima 2016 přináší velmi elegantní a vytříbený styl. Formální kousky obsahují nádech viktoriánské éry, a to zejména krajkové pouzdrové šaty nebo halenky ke krku, se stojáčkem či svázankou,v sytých podzimních barvách. Moderní prvky vsobě zároveň snoubí výraznou inspiraci vintage stylem.
 
Barevný základ pro tuto sezónu je tvořen švestkově modrou, mahagonovou, bordó, ale také zářivě bílou. Vzdušné šaty střední délkya kalhoty se širokými nohavicemi působí velmi žensky, jsou elegantní a zároveň pohodlné.
 
Absolutním must-­have pro tuto sezónu je bomber–v kolekci F&F AW16 jsou k vidění četné modely s originálními výšivkami a s prošíváním, nechybí luxusní bordó samet, jemná kůže, vyšívaný satén nebo šedásleopardím potiskem. Jinými slovy –tento klíčový prvek nové kolekce je investicí číslo jedna.
 
Další žhavý trend představují halenky s vázankou a lesklé topy z jemných, často transparentních materiálů. Opět je zde patrná inspirace sedmdesátými léty, zároveň však podtrhují moderní a svěží look této sezóny. Jednoduché bílé košile a ležérní bombery jsou zdobeny krajkou nebo fascinujícími výšivkami s motivy květů, jež symbolizují zcela jedinečný a klíčový trend pro období AW16.
 
Spodní prádlo působí vtéto kolekci velmi dekadentním dojmem. Dominantou jsou extravagantní celokrajkové kousky vsytých tónech, s propracovanými detaily podtrhujícími ženské křivky.
 
Pánové
Vintage s nádechem britské praktičnosti představuje hlavní inspiraci pánské formální řady;vyniká zde moderní zimní vrstvení v kombinaci s tradičním kultivovaným stylem.
 
Hitem nadcházející sezóny bude bezstarostný, poněkud neudržovaný look. Hřejivé pletené svetry v tmavě hnědé a šedé barvějsou jasnými must-have, zvláště prochladnější zimní měsíce.Součástí letošní kolekce jsou také jednoduché neformální svetry sepraného až obnošeného vzhledu.
 
Denimsymbolizují neutrální indigoodstíny,a to především proto, aby daly vyniknout kontrastním texturámco by dominantám celkového looku.
 
Klasické, více méně nevýraznébavlněné svrchníoděvy a doplňky hlásí návrat ktradičnímu britskému vlivu, který je patrný  v celé pánské kolekci F&F AW16. Velmi příjemným prvkem jsou ručně pletené robustní svetry ze žíhaných vláken.
 
Děti
Docelé dětské kolekce letošní sezóny AW16 se promítá prvek dobrodružného venkova. Ležérní denim a manšestrové kalhoty v podzimních barvách jsou obohaceny výšivkami a aplikacemi s lesní tématikou. Dívčí řada je skrz naskrz posetá sovami s flitry nebo kreslenými králíčky, své místo zaujímají především na šatovkách, módních áčkových sukních a také na klasických svetrech. Pro mladé pány je základním stavebním prvkem a zároveň tedy i garancí úspěchu vrstvení, co by odkaz tradičního britského stylu.
 
Praktické „kapsáčové“ kalhoty a vlněný svetr tvoří jedinečnou kombinaci s lehkou kostkovanou košilí či prošívanou vestou. S vršky s límci z umělých kožešin vnášejí do kolekce nádech luxusu, nejlépe se nosí s decentně (někdy i více) rozedranými džíny a Chelsea boots, což jen podtrhuje uvolněný styl života na venkově.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.