Share |

Off Festival - Stanovisko šéfredaktorky

foto Natálie Steklová

Se znepokojením jsem si pročetla diskusi k Off Festivalu a vzhledem k ostrosti čtenářských reakcí cítím potřebu se k věci vyjádřit.
Shrnutí: Po uveřejnění reportu z Off Festivalu od kolegyně MK dorazily dva maily tvrdící, že festival byl dalkeo lepší, než se v textu uvádí. Následovaly čtenářské reakce na facebooku, kde se polemizuje s údaji ohledně velikosti baru a setlistu Iggyho Popa.
Celá ta věc mě dosti mrzí. Snažím se, aby protišedi.cz bylo médium, kde si lidi přečtou, jak věci doopravdy jsou. Na Off Festival nabitý býbornými kapelami jsem se chystala, ale kvůli dalším povinnostem jsem tam nakonec nevyrazila, podobně jako další kolegové. Nemůžu tedy hodnověrně uvést, zda to tam bylo úplně super, nebo naopak. Hledala jsem po webu recenze dalších médií i zážitky návštěvníků a všechny hýřily superlativy (kromě koncertu kapely Converge - "setlista słaba"), což mě znepokojilo ještě víc - zdá se mi zvláštní, že by se akce povedla pro všechny ostatní reportéry i uživatele webu, jen pro naši kolegyni ne, mapa od čtenářky vypadá taky přesvědčivě, nicméně vyloučit nemůžu nic. Zajímalo by mě proto jednak stanovisko případných dalších návštěvníků akce (pište na jana.komankova@protisedi.cz), jednak festival samotný. Na příští ročník si vezmu klidně krokoměr a kameru. Nepochybuji, že tam stejně jako loni bude dost zajímavých kapel a nebudu se pak muset dívat na to, jak totálně si protiřečí informace různých stran.
 
Resumé - nebylo by ode mě fér jednoznačně tvrdit, že osoba A nebo osoba B kecá, to bych u toho musela být. Beru ale čtenářské výtky velmi vážně, budu u textů dalších autorů maximálně obezřetná a příští rok bude snad Off pro všechny jen o radosti z muziky.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.