Share |

Festival Skrz na skrz AMU a VŠUP nabídne exkurzi do tvorby studentů

plakát k akci

Již podruhé oživí Festival Skrz na skrz AMU a VŠUP Střelecký ostrov hudbou, tancem, divadlem, filmy a dalšími uměleckými projekty. 15. a 16. června zde nabídne unikátní exkurzi do tvorby studentů největších vysokých uměleckých škol v Praze – Akademie múzických umění a Vysoké školy umělecko – průmyslové. Každý si přijde na své!

Střelecký ostrov se na dva dny promění v oázu umění. Vyroste na něm divadelní šapitó, letní kino, music bar, malá galerie i literární kavárna. Od 14 do 22 hodin bude hostit nepřetržitý program složený z tvorby studentů AMU a VŠUP. V rámci jejich společného festivalu SKRZ NA SKRZ budou uvedena divadelní představení, bloky krátkých filmů, kapely, ansámbly věnující se moderní klasické hudbě, přednášky o umění, intermediální taneční kreace, pantomima… Ve 23 hodin začne afterparty v alternativním prostoru NoD.

Návštěvníci festivalu se na ostrově seznámí se současným mladým uměním, mladí umělci zase dostanou příležitost navázat nové kontakty. „Hlavním cílem festivalu je propojování – škol, uměleckých oborů, lidí, myšlenek. A myslíme si, že právě neoficiální prostředí ostrova je pro nenásilné propojování ideální.“ říká jeden z organizátorů.

Hlavní program na ostrově bude mít svého předskokana. 9. 6. od 19 hodin se budou pod jeho jménem v rámci Muzejní noci promítat další filmy v obou sálech hlavní pobočky Městské knihovny na Mariánském náměstí, několik komorních souborů z hudební fakulty AMU také zahraje krátká vystoupení přímo mezi knihami.

Vstup na Střelecký ostrov i do Městské knihovny je volný.

Více informací naleznete na www.skrznaskrz.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.