Share |

Festival Praha v pohybu otevře na Staroměstském náměstí aktivní turistickou sezónu

12. dubna!

Sport a aktivní turistiku v metropoli představí v neděli 12. dubna festival Praha v pohybu, jehož dějištěm bude Staroměstské náměstí. Lidé se budou moci seznámit s tradičními i moderními formami pohybových aktivit a mnohé z nich si rovnou vyzkoušet. Bohatý program, který začíná v 10 hodin, doplní soutěže o ceny i speciální akce na Staroměstské radnici. 
 
„Tímto festivalem otevíráme letošní aktivní turistickou sezonu v hlavním městě, které v průběhu roku hostí řadu mezinárodních sportovních klání. Společně s téměř čtyřmi desítkami vystavovatelů chceme Pražanům i turistům dokázat, že Praha je městem moderního pohybu a že ji lze poznávat také aktivně,“ říká Nora Dolanská, ředitelka Pražské informační služby – Prague City Tourism. 
 
Zástupci pražských sportovišť, sportovních sdružení, asociací a klubů si pro návštěvníky připravili například běžecké prohlídky města, nordic walkingové vycházky s výkladem, lekce jógy nebo zumby, ukázky sebeobrany Krav Maga a dokonce i vodní sporty. Představí se sportovci z beachvolejbalového klubu, České asociace létajícího disku, výrobci kol, Česká asociace dračích lodí, Klub českých turistů nebo společnosti, které se na sportovní turistiku v Praze specializují. Pod vedením zkušených trenérů a odborníků se do jednotlivých aktivit budou moci zapojit sami návštěvníci.
 
Na hlavním pódiu se budou mezi exhibičními vystoupeními a soutěžemi po celý den střídat známí sportovci, které vyzpovídá olympijský vítěz v akrobatickém lyžování a moderátor festivalu Aleš Valenta.  Mezi hosty budou vodní slalomář Vavřinec Hradilek, lezkyně Lucie Hrozová nebo reprezentant ČR v alpském lyžování Kryštof Krýzl. Za Českou unii bojových umění přijdou světoví šampioni Marek Procházka a Sandra Mašková.
 
Speciální program na 12. duben připravila i Staroměstská radnice. Akce „10 za 10“ vyzývá ke zdolání osobního prohlídkového rekordu při netradiční desetiminutové prohlídce. Za zvýhodněné vstupné 10 korun lidé absolvují prohlídku kaple, historických sálů a podzemí za 10 minut. Na konci čeká účastníky kvíz o ceny. Účast v radničním čtyřboji, ve kterém musí soutěžící získat na hrací kartu razítka ze všech budov historických pražských radnic, zase umožní volný vstup na speciální večerní prohlídku historických sálů a podzemí Staroměstské radnice. Soutěžní karty budou k dispozici v informačním stánku PIS - PCT na Staroměstském náměstí. 
 
Festival Praha v pohybu potrvá od 10 do 22 hodin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.