Share |

Festival Mezi ploty nabídne rock i alternativu

 
Mezi ploty, který letos proběhne 27. a 28. května tradičně v parku Bohnické nemocnice, je festival multigenerační a tomu odpovídá taky jeho program. Má hlavní scénu, která sice není jenom samý mainstream, ale přece jenom má oslovit co největší škálu posluchačů. Má Rodinnou zónu, kde muzika vyvolává pohodu, kterou si užijí děti a rodiče. Kdo ale chce pořádný nářez nebo podařený úlet, musí zamířit jinam – do Street Art ZoneAlternativní zóny.
Street Art, to je zóna dynamické muziky, která zachutná hlavně mladým návštěvníkům. Na rozdíl od loňska, kdy v ní dominoval hip hop, jí organizátoři tentokrát otevřeli širší paletě žánrů. Potkáte tu hvězdy jako Skyline a Mydy Rabycad, kultovní Cocotte Minute, kteří nedávno natočili povedené album !Rituál, kmen a srdce a kmen!, proslulou rapovou formaci Pio Squad nebo veselou partu Circus Brothers, která podle vlastních slov členů míchá balkánskou dechovku s diskotékovým beatem. Stejně tak tady zahrají pop-punkoví Prague Conspiracy, ostří rockeři Loco Loco a mnozí další.
Pokud to má někdo rád nejen horké, ale ještě více taneční, pak je pro něj v téhle zóně připravená novinka – Cover DJ lounge – s dýdžeji jako Dug, Twin, 4BeCome1, Corvin, Dolph a Akrom.
Alternativní zónu obsadí tvůrci, kteří tak trochu kašlou na žebříčky hitparád a prostě si v muzice jdou svojí cestou. Přijedou například brněnští experimentátoři Květy, obrozená legenda Precedens s novou zpěvačkou, lehce electroswingoví Timudej, slovenská „Björk“ Katarzia nebo Jiří Burian, který nám to osolí jako sžíravý Kapitán Demo. Řekněte sami: Kdo to má?
Pořádám tuhle akci už 25. rokem, ale jsem si jistý, že vůbec nestárne. Mladí lidé v našem týmu se vždycky postarají, abychom na festivalu měli pěknou řádku kapel, které mají co říct jejich generaci. A žánrově se taky moc neomezujeme – zajímají nás zkrátka osobnosti, jejichž tvorba má sílu,“ říká ředitel festivalu Mezi ploty Robert Kozler.
Letošní jubileum organizátoři oslavují taky speciální kampaní „Patříš do Bohnic“. Je to série videí s účinkujícími, kteří se rozhodli festival takhle osobně podpořit. Podívejte se na https://www.youtube.com/channel/UCH_xb3qVqiN0aWR12x-XwxQ a zjistíte, proč patří do Bohnic třeba Žofie Dařbujánová z Mydy Rabycad. Celý program festivalu hledejte na www.meziploty.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.