Share |

Festival OFF Katowice 2. - 4.8.2013: GVSB, Skalpel, GYBE a další

Festival OFF Katowice
foto: pořadatel akce

Legendární kanadská kapela Godspeed You! Black Emperor je nejnovějším přírůstkem v line-upu letošního festivalu. Ale to není všechno, co jsme pro vás připravili: nalaďte se na Skalpel, který vám nařeže trochu beatů, na vystoupení šílených Švédů ze skupiny Goat, a na hlučné vystoupení newyorských Girls Against Boys. 

Godspeed You! Black Emperor

Godspeed You! Black Emperor je jednou z nejzásadnějších kytarových kapel posledních dvaceti let a přesto o ní víme tak málo. Založena v roce 1994 jako nonet (ano, tahle skupina má devět členů) se zjevuje a mizí bez jediného slova vysvětlení. Dokonce i ve světě alternativní hudby se tento montrealský počin krčí v ústraní. Po dlouhé přestávce se kapela vrátila k posluchačům před dvěma lety, aby celebrovala All Tomorrow's Parties a všechny překvapila novým a skvělým albem Allelujah! Don't Bend! Ascend!. Tato post-rocková kolektivní živá show je zábavným zážitkem: rockové  antihvězdy skrývající se ve stínu za sugestivních vizuálních efektů kolem sebe a v perfektní souhře s mystickým zvukem. Jednu věc vám můžeme slíbit: koncert téhle kanadské kapely bude zážitkem, který vám změní život.

Skalpel

Igor Pudło a Marcin Cichy, producent a DJ z Wroclawi vydávají své nahrávky na legendární značce Ninja Tune a dokazují tím, že být polským umělcem nevylučuje možnost být umělcem mezinárodním, a že se dá moderní elektronická hudba dělat i bez vlivu stylizovaného a staromódního polského jazzu. Oba dva si docela dobře vystačí s vlastními samostatnými projekty, takže jsme rádi, že je uvidíme hrát zase pospolu na OFF festivalu. Ta radost je zřejmě oboustranná, protože jak prohlásili, chystají výjimečnou audiovizuální show. „My i naši fanoušci máme moc příjemné vzpomínky na naše první vystoupení na OFF Festivalu v Mysłovicích, a tak jsme rádi, že se náš návrat jako dua odehraje právě na tomhle festivalu. Koncert bude průřezem naší tvorby. Budeme hrát věci z obou alb, něco také ze Sacrum Profanum a také nějaké nové skladby,“ napsali hudebníci v tiskové zprávě.

Girls Against Boys

Veteráni hlučného amerického rocku s kořeny ve světě DC hardcoru (jednu dobu se dokonce dělili o bubeníka s Fugazi) Girls Against Boys se nyní usadili v New Yorku. V jejich hudbě je teď méně hardcorového drajvu a více prostoru pro energii vycházející ze dvou vybuzených basových kytar. Že nějakou dobu nevydali žádné album? Že deska You Can't Fight What You Can't See vyšla už před více než deseti lety? A že ani nehrajou moc naživo na koncertech? To jsou právě jedny z mnoha důvodů, proč se přijít podívat na jejich koncert a uvidět legendu v akci.

Goat

Goat je skupina maskovaných Švédů z vesnice severně od polárního kruhu, autorů desky World Music, která se nečekaně zjevila z prázdnoty a stejně tak nečekaně zaplnila přední místa v žebříčcích nejlepších hudebních alb roku 2012. Deska představuje zdánlivě chaotickou, ale v podstatě velmi originální směsku kraut-rocku, afrobeatu a elekronické psychedelie jako by vytažené ze zlatého věku techna. Jistý novinář z anglického hudebního webu The Quietus naproti tomu popisuje skupinu Goat jednoduše: „Je to voodoo. Zasraný voodoo.“ A bude mít asi pravdu: bez vymítače ďábla se radši k jejich vystoupení na OFF Festivalu ani nepřibližujte.

Mykki Blanco

Jeho skutečné jméno zní Michael David Quattlebaum Jr.; Mykki Blanco je jeho ženské alter ego a umělecké jméno. Mykki Blanco je hlavním představitelem, resp. hlavní představitelkou newyorské rapové queer scény, nového a výjimečného fenoménu ve světě šovinisticky mužského hip-hopu. Ale genderové kořeny jsou jedna věc a hudba něco jiného: tenhle Amík je vážně skvělý (nebo tahle Američanka?). Kompilace Cosmic Angel: Illuminati Prince/ss nabízí perfektní soundtrack k bláznivé noci ve městě a vysloužila si vášnivé komentáře kritiků, kteří v ní vidí příštího A$AP Rockyho nebo skupinu Das Racist.

The Haxan Cloak

Pohřební písně a kostelní zpěvy – přesně to pravé pro milovníky hororů: The Haxan Cloak je britskou nadějí pro dark ambient a podobné žánry. Šestadvacetiletý Londýňan Bobby Krlic vydal pod tímto jménem několik EP, společně s debutovým albem pro Auroru Borealis a singlem z minulého roku s názvem The Men Parted the Sea to Devour the Water. Ten pravý požitek pro jakéhokoliv masochistu, který miluje Shackleton, Lustmord nebo Demdike Stare.

 

Takže prozatímní line-up: AlunaGeorge, Bisz/B.O.K Band, Blondes, Deerhunter, Girls Against Boys, Goat, Godspeed You! Black Emperor, Jens Lekman, Laurel Halo, Merchandise, Metz, Mykki Blanco My Bloody Valentine, Skalpel, Super Girl & Romantic Boys, The Haxan Cloak, The Pop Group, The Walkmen, Thee Oh Sees, Tres B  a mnoho dalších.

Vstupenky:

Čtyřdenní vstupenky jsou už téměř vyprodány. Několik málo je ještě k dostání.

Třídenní vstupné: 150 zl / 36 Euro bez campu - 190 zl / 46 Euro s campem
Čtyřdenní vstupné: 170 zl / 41 Euro bez campu - 210 zl / 51 Euro s campem

Kupte si vstupenky přímo na: http://offsklep.pl/public_html/settings/lang/en

Vstupenky jsou nyní k dispozici v OFF Shopu na oficiálním webu festivalu, jakož i na www.ticketpro.plwww.ebilet.pl a obchodech Empik v Polsku, v zahraničí na www.seetickets.com a www.festicket.com

Cesta a ubytování:

Do Katowic létají z Británie a Evropy pravidelné letecké spoje - Wizz Air, Ryan Air, Lufthansa a KLM.

Katowice nabízejí velkou škálu ubytování, od levných hostelů až po luxusní hotely, ale vy můžete samozřejmě žít festivalem 24 hodin denně ve festivalovém městečku, které vám nabízí ubytování, sanitární zázemí a možnosti ukořistit si a zásobit se jídlem a pitím. 

 

Více informací ohledně cesty a ubytování už brzy na stránkách OFF Festivalu.

http://offsklep.pl/public_html/settings/lang/en

www.offsklep.pl


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.