Share |

Festival jednoho umělce Cool v Plotě se bude konat 9. a 10.září

foto: pořatel akce

Festival jednoho umělce Cool v Plotě proběhne letos už posedmé. Jedná se o unikátní kulturní setkání, které dává prostor pouze umělcům, kteří tvoří samostatně. Na sedmi pódiích, v historickém centru Písku, se představí na 30 umělců ze 6 zemí. Dramaturgie festivalu je opět velmi široká a tak budou moci diváci vidět folkového barda Vladimíra Mertu, vokální kouzelnici Ridinu Ahmed, vynikající pianistku a zpěvačku Saedi (AT), dva členy legendárního Dunaje Vladimíra Václavka a Josefa Ostřanského, elektronickou experimentátorku z Japonska Tujiko Noriko, nebo člena výtečných rakouských Sofa Surfers Wolfganga Frische a jeho živý elektronický set, Američana, který si říká New Dog. /WEB/
 
Pro letošní ročník byly vybrány krásné prostory nádvoří Sladovny a Prácheňského muzea, intimní zahrádku kavárny "Až na půdu", dvorek kávového klubu a pražírny "Vykulená Sova", a dva vnitřní prostory – "Pí local club" a kavárnu "U Vavřiny". Tradičním a velmi oblíbeným vyvrcholením obou festivalových dnů jsou jamy, na kterých se setkávají jednotliví umělci při společné improvizaci.
 
Novinkou je možnost velmi levného noclehu v tělocvičně Waldorfské školy. Vstupné je přiměřené, atmosféra přátelská a zážitky celoživotní. Páteční program začíná v 16:30 ve Vykulené sově workshopem Martina Tvrdého aka Bonuse, který je přístupný zdarma pro všechny a následujícím vystoupením Ridiny Ahmed na nádvoří Prácheňského muzea od 18 hod. V sobotu je začátek již v 15 hod. v kavárně "Až na půdu", kde se představí mladí talenti tzv. Coolky/dz/.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.