Share |

Festival experimentální hudby a nových médií startuje 17.4. v Trafačce

repro k akci

Echofluxx 12 je festival nových (zvukových a filmových) médií, vizuálního umění a experimentální hudby. Ve dnech od 17. 4. do 21. 4. 2012 představí díla českých i zahraničních umělců. Vstup na všechny večery je zdarma.

V současném umění silně rezonují ozvěny hnutí Fluxus a jeho neustálého zpochybňování výhradního postavení jednoznačně definovaných uměleckých a hudebních proudů. Echofluxx 12 představuje rozmanitou škálu nového umění a hudby, od experimentálního filmu přes poezii až po experimentální hudbu a výtvarné umění v prostoru New Trafačka, která svojí architekturou a konceptem místa naprosto podporuje multimediální charakter festivalu.

Během pěti večerů se představí čeští a zahraniční umělci experimentující v oblasti zvuku a nových médií. Jeden z těchto večerů je věnován umělcům ze sdružení early reflections, které se soustředí na prezentaci a propagaci současné vážné hudby.

Součástí festivalu je prezentace studentů CAS - FAMU z ateliéru Martina Blažíčka, kteří pro samostatný prostor připravili instalaci Místnost Zvuku.

Během konání festival je v členitých prostorech Studio Trafačka přístupná výstava s názvem a tématem Everyday Nature, jenž představí práce sedmi umělců reflektující fenomén každodennosti.

PROGRAM FESTIVALU
Úterý, 17. dubna: vernisáž výstavy Everyda Nature a instalace Místnost Zvuku v 18.00,(otevřené každý den po dobu konání festivalu); Lukasz Szalankiewicz (Polsko); Marcus Bergner (Austrálie) a Marek Bouda (ČR); Michal Cimala (ČR) a Aleš Zemene (ČR); Začátek programu ve 20.00.
Středa, 18. dubna: Daniel Hanzlik (ČR) a Pavel Mrkus (ČR); Dan Senn (USA). Začátek programu ve 20.00.
Čtvrtek, 19. dubna: David Means (USA); Toine Horvers (Nizozemí) a Marcus Bergner (Austrálie), Jose Pablo Estrada Torresca (Mexico) and Mojmir Pukl (ČR). Začátek programu ve 20.00.
Pátek, 20. dubna: early reflections – koncert experimentální hudby (Markéta Mazourová, Michal Rataj, Sylva Smejkalová, Quido Sen, Andrea Sodomka). Začátek programu ve 20.00.
Sobota, 21. dubna: festivalová párty; Krzysztof Topolski(Polsko), Anja Kaufmann (Švýcarsko) a Tessa Lee (MU); George Cremaschi (US); KPFRM/Monstralego, TRON & PAUL ABRAHAM.

17. – 21. Dubna 2012
Trafačka Studio, Čerpadlová 4, Praha 9
Metro B – Palmovka, Tram 8/9/15, zastávka Nádraží Libeň

http://echofluxx.org


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.