Share |

Férová snídaně bude už tuto sobotu

foto NaZemi

 
Společnost NaZemi pořádá 14. května akci s názvem Férová snídaně. Oč jde?
 
Proběhne v celé řadě českých měst v sobotu 14. května na Světový den pro fair trade. Snídat se budou fairtradové potraviny jako banány, kakao, káva, čaj, džus, sladkosti upečené z fair trade surovin apod. Češi se tak připojí k desetitisícům snídajích lidí na celém světě, kteří budou takto oslavovat zmíněný Světový den pro fair trade (loni se snídaně zúčastnilo v 21 zemích 110 000 lidí) a podpoří tak myšlenku spravedlivého obchodu.
V současné době je do snídaně zapojeno již 33 měst. Jednotlivá města mohou ještě přibývat. Aktualizovaný seznam míst a více informací s možností registrace na snídani naleznete na webových stránkách www.ferovasnidane.cz .
Fair trade je způsob obchodu dávající drobným pěstitelům a řemeslníkům z rozvojových zemí příležitost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si tedy český spotřebitel koupí fairtradový výrobek, má jistotu, že za ním nestojí například zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky, či devastace životního prostředí. Více na www.fairtrade.cz.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.