Share |

Fashion&Design Festival n. 6 BEST OF 2015

S prvními dny a prvními sněhovými vločkami roku 2016 přináší Fashion&Design Festival shrnutí toho nej z roku 2015.

Fashion&Design Festival je virtuální výběrová přehlídka módy, designu a tvorby návrhářů a studií. Umožňuje prohlídku instalací on-line se všemi výhodami, které internet nabízí. O vystavovaných předmětech i vystavovatelích můžete bouřlivě diskutovat a někteří autoři vás dokonce nechají nahlédnout i pod pokličku své tvorby.
Zajímavé nejsou vždy jen objekty ale i příběhy umělců a vzniku jejich děl. Také proto má na webu www.fdfestival.cz každý autor prostor pro popis své tvorby.
Ve sněhovou nadílku už mnoho z nás možná ani nedoufalo, a přesto se v prvních lednových dnech bílé vločky konečně začaly snášet z nebe. A pokud se na sníh díváte nejraději od teplých kamen zpoza okna, máme pro vás další dávku kultury a umění, kterou si můžete aplikovat
v jakoukoli denní dobu přímo v teple domova.
Jak již bylo zmíněno výše, první Fashion&Design Festival v roce 2016 přináší výběr toho, co se návštěvníkům v loňském roce líbilo nejvíce.
Začneme módou, která si podle všeho loni užila mnoho pozornosti. Návštěvníci měli velký zájem
o skvěle nositelné minimalistické kousky z dílny dobře známé návrhářky Denisy Nové, unikátní
a variabilní střihy Josefiny Bakošové i třásněmi doplněnou kolekci Kateřiny Kartákové. Pozadu však nezůstaly ani extravagantnější kolekce inspirované historií oděvu. Oblíbené byly expozice Michaely Čapkové, jež se zabývala historickým pánským pracovním oděvem, Petry Pitelkové, která se ve své kolekci pod vlastní značkou Petiteé inspirovala krojem, Simony Toškové, vsadivší na 50. léta minulého století a Mirky Talavaškové, které byly inspirací uniformy gruzínských kozáků. Bez pozornosti nezůstala také relativně nová značka ODEVNI Moniky Zahradníkové. Ta sklidila chválu zejména za sofistikované spodní prádlo.
U módy ještě chvilku zůstaneme a upozorníme na značku bot Shoedaism a zábavné potisky annanemone.
Oslím můstkem k designu nám bude šperk, který je návštěvníky také velmi oblíbený. Nejeden milý komentář si za svou tvorbu zasloužily Sylvie Majerová, Miroslava Nana, ale také Eva Zoubková- Rollová. Barevnými šperky si návštěvníky získala značka Extravagart. a své příznivce si získala
i Galerie KusKovu, která pravidelně využívá virtuální výstavní prostor Fashion&Design Festivalu.
V krátkém odstavci věnovaném designu se zmíníme o dámském triu penocze, které vystavilo svá minimalistická svítidla. Světly zaujala také Eliška Janečková a polarizovanými objekty Ivana Zuskinová.
Od designu je jen krůček k nábytku a i zde si návštěvníci vybrali svého favorita. Je jím firma Rimex Interier, která se zabývá nejen jednotlivými kusy nábytku, ale také 3D návrhy zařízení bytu
i kanceláře.

Fashion&Design Festival n. 6 BEST OF 2015

Ke konci výčtu zmíníme umění na plátně, ke kterému měli návštěvníci v loňském roce taktéž blízko. Jde o takřka éterickou tvorbu Tamary Schreiberové a hřejivé obrazy Hany Münsterové.
A úplně na závěr bychom vám rádi představili speciálního hosta, který výstavu ve virtuálním prostoru dostal jako nevšední dárek k Vánocům. Řeč je o Vladimíru Plockovi, malíři
a provozovateli galerie "P" v Potštejně, autorovi mnoha výtvarných děl. Z dárku měl radost a jeho nádherné obrazy ji budou dělat zase vám.
Celkem jedenadvacet expozic si budete moci v prostorách Fashion&Design Festivalu prohlédnout  do 9. února.
Nezapomeňte také na doprovodný program. Zajděte do Nákupní galerie, podívejte se Jak se prodat nebo nahlédněte na BLOG+.
 www.fdfestival.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.