Share |

Fashion&Design Festival n. 4 a jeho tvary

Počátek listopadu přinesl vyvrcholení teplého a barevného podzimu, a 10. den tohoto měsíce již tradičně otevřel další úsek Fashion&Design Festivalu.
 

Fashion&Design Festival je virtuální výběrová přehlídka módy, designu a tvorby návrhářů a studií. Umožňuje prohlídku instalací on-line se všemi výhodami, které internet nabízí. O vystavovaných předmětech i vystavovatelích můžete bouřlivě diskutovat a někteří autoři vás nechají nahlédnout i pod pokličku své tvorby.
Zajímavé nejsou vždy jen objekty, ale i příběhy umělců a vzniku jejich děl. Také proto má na webu www.fdfestival.cz každý autor prostor pro popis své tvorby.
"Provozování virtuální galerie módy a designu je jedno velké dobrodružství," říká CEO festivalu Gabriela Pokorná.
"Komunikace s tolika tvůrčími, výraznými a různorodými osobnostmi přináší každý den něco nového. Obzvláště vzrušující je vyhledávání nových talentů. Je až neuvěřitelné, kolik talentovaných designérů a módních návrhářů vytváří úžasné věci, jen se o nich neví. A právě to chceme změnit."
Formát virtuálního festivalu je pro objevování nových jmen skvělý. Vidíme v tom velkou budoucnost.
 
Listopadovým tématem Fashion&Design Festivalu jsou TVARY a najdete tu 24 vystavujících z oblastí designu, módy, umění i architektury. Každý pojal zadání úplně jinak a vy se tak můžete kochat kontrastem ostrosti a oblosti u objektů z Galerie KusKovu i jemností křídel motýlů od Evy Zoubkové-Rollové. Unikátní jsou také betonové objekty / vázy Vobouch - takové jinde nevídáme.
 
Ke Galerii KusKovu se mezi vystavovateli přidala také mladá Galerie Glassimo, v jejíž nabídce objevíte sklo a porcelán. Umělecké a prodejní galerie se v rámci spolupráce s Fashion&Design Festivalem přibližují zákazníkovi a rozšiřují tak okruh svého publika i do virtuální sféry.
Mezi stálice Fashion&Design Festivalu patří internetový obchod s nábytkem Novoretro, který v nás i tentokrát probudí nostalgii.
Tak jako minulý měsíc, i nyní jedna z expozic patří návrhářce Denise Nové, která vždy pracuje s kvalitními materiály a promyšlenými střihy. Tentokrát se v roli modelky představuje zakladatelka Fashion&Design Festivalu, Gabriela Pokorná, mimochodem 43letá maminka tří dětí.
Návrhářka Mirka Talavašková ke světu módy přičichla díky své mamince a dnes je již zavedenou autorkou společenských i svatebních šatů. Na Fashion&Design Festivalu představuje svou kolekci Mui.
 
Dalším z módních designerů, kteří se v listopadu představí, je Marcel Ostertag. Absolvent prestižní Londýnské Central St. Martin College tvoří v Mnichově, který je mu také zdrojem inspirace.
V oblasti designu je listopad pro Fashion&Design Festival vskutku plodným měsícem. Vidět můžete například práci rodiny Zoubků, jimž patří hned dvě expozice. Jasan Zoubek představuje své plastiky, ve kterých hraje zásadní úlohu hmota a příroda. V expozici Jasanovy dcery, Evy Zoubkové-Rollové, můžete vidět jemnou práci s plechem. Eva se zabývá šperkem, a inspirací pro její představovanou kolekci byl noční motýl.
U šperku ještě chvíli zůstaneme a zmíníme Adélu Doušovou s její poutavou kolekcí „Vše je marnost - a co může být marnější než šperky?“ Adéla v kolekci pracovala s křehkými a dočasnými materiály, což produktům dodává nový, pomíjivý, rozměr.

 

Opomenout bychom konec konců neměli ani Miroslavu Nana, která v kolekci Mléko s medem použila neobvyklý druh jantaru, nebo Věru Novákovou, jež rozšířila své dosavadní kolekce a obohatila je o drahé kameny.
Dalším vystavovatelem, o kterém je záhodno ztratit pár slov, je studio vobouch, které přináší série BETON a KŮŽE. Obě tyto série jsou velice originální a zaslouží si naši pozornost.
Pokud vaší parketou není užité umění, pak vás jistě zaujmou například kouzelné a barevné olejomalby Hany Münsterové.
Fashion&Design Festival má zkrátka opět co nabídnout. Zavítejte tedy od 10. listopadu do 9. prosince na oficiální stránky a prohlédněte si tvorbu zavedených tvůrců nebo objevte tvůrce nové!
Je tu také doprovodný program. Zajděte do Melvilovy knihovny, nahlédněte do Novinového kiosku nebo se nově podívejte na BLOG+.
 
www.fdfestival.cz
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.