Share |

Fashion Crossroad v Ostravě se blíží

foto: pořadatel

Na ostravském výstavišti se bude konat třetí prodejní výstava nezávislé módy a designu Fashion Crossroad. Svou tvorbu zde nabídnou originální módní návrháři a designéři z České republiky, Slovenska a Polska, kteří v Ostravě nemají prostor v žádném z obchodů. Místem konání bude pavilon A na Černé louce, která se po tři dny přemění v netradiční módní scénu. Fashion Crossroad začne ve čtvrtek 24. května v 14:00 a potrvá do soboty 26. května do 19:00. Vstupné je i tentokrát volné.

Módní návrháři a designéři, kteří na Fashion Crossroad nabídnou svou tvorbou, představují okruh malých tvůrčích značek. Ty bývají dostupné jen v designových obchodech nebo při nákupu přes internet. „Kousky, které zde návštěvníci mohou koupit, jsou ručně vyráběné nebo šité originály a vyskytují se zpravidla v limitovaném množství,“ popisuje spoluorganizátora Martina Stuchlíková.

Návštěvníci se tak mohou přijít inspirovat i nakoupit originální módu, šperky, tašky, doplňky a neobyčejné vánoční dárky. Poslední víkend Fashion Crossroad hostila Ostrava loni v listopadu a tehdy přilákal více než dva a půl tisíce lidí. „Víkendy nezávislé módy pořádáme s myšlenkou poskytnout návštěvníkům atmosféru originality – možnost nakoupit u tvůrců, kteří přímo prodávají svou tvorbu, a seznámit se s nimi,“ říká spoluorganizátora Martina Stuchlíková. „Je to možnost aktivně strávit čas v centru Ostravy. Chceme, aby návštěvníci odešli s netradičními prožitky,“ dodává Stuchlíková. Vstupné je zcela zdarma – akci pořádá občanské sdružení Fashion Crossroad jako nekomerční.

Součástí programu budou netradiční módní show, kadeřnická show a hudební vystoupení. „Návštěvníci se mohou zúčastnit kreativního kurzu nebo si dát v sobotu ráno snídani v trávě,“ láká spoluorganizátora Martina Stuchlíková. „Součástí prostoru bude také belgická kavárna, odpočinková zóna a dětský koutek, kde si mohou děti pod zkušeným dozorem hrát,“ doplňuje Stuchlíková.

Tomuto víkendu bude předcházet zvací akce, bude se konat 19. 5. V klubu Barrák (Havlíčkovo nábřeží 28, Ostrava). Zde se bude konat netradiční módní show ostravské módní značky MUXU spolu se studenty Janáčkovy konzervatoře a večer završí několik DJs.

Program začne ve čtvrtek 24. 5. v 18:30 módními přehlídkami. Předcházet jim bude kreativní workshop pro malé i velké, který začíná v 15:00. Podrobnosti k této akci jsou k nalezení na stránkách Fashion Crossroad www.fashioncrossroad.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.