Share |

Fashion aktuality

Módní velkosvět – co se kde šustlo?
Hedi Slimane

Zatímco jste se opalovali na pláži (nebo sklízeli jabka), událo se v módním světě pár rošádiček:
 
YSL znovu zasahuje
 
Velký návrat (a pak hned velký odchod) : návrat na nejvyšší výsluní haute couture chystá umělecký šéf Hedi Slimane ateliérům značky Yves Saint-Laurent. Poslední tři roky, co je u YSL, pracuje Slimane na zevrubné přestavbě a modernizaci ateliérů slavného módního domu a dílo je, zdá se, završeno. YSL bude nyní sídlit v dokonale zrestaurovaném paláci Hôtel de Sénecterre ze 17.století v rue de d´Université centru Paříže. Slimane nicméně neplánuje žádná pompézní defilé...alespoň prozatím.
 

(Podívejte se na fotky v článku Vanity Fair. Teda mohli bychom je ukrást jako joná média, ale přijde nám, že trend nezákonného používání cizích fotek je mimořádně přiblblý, pozn. red.).
 
Velký převrat u Balenciaga
 
Odchodem, a to v módním tisku velmi oplakávaným, je pak rezignace Alexandera Wanga na post uměleckého šéfa domu Balenciaga. Vydržel tam dva a půl roku, celkem pět sezón a podle všeho se mu nepodařilo navázat na « zlatou éru », kdy u Balenciagy kraloval Nicolas Ghesquière...každopádně na to nedostal dostatek času. Ale není důvod k pesimismu : Wang se nyní bude moci stoprocentně věnovat své vlastní značce a Balenciaga může mudrovat, kam dál a hlavně - s kým ! Podle jednoho drbu by to mohl být Maxime Simoëns, mladá štika mezi francouzskými návrháři.
 
Stella McCartney podruhé...
 
Stálice módního trhu byla už podruhé vybrána, aby navrhla výbavu britské výpravě na Olympijské hry : ty, co se budou konat napřesrok v Rio de Janeiru. Pochopitelně opět pod hlavičkou Adidas, s níž Stella kolaboruje už 11 let. Vzhledem k ovacím, jaké si vysloužila její předchozí olympijská kolekce z roku 2012, bude mít těžkou práci, aby laťku překonala.
 
Barbie Fashionista
 
A na závěr něco pro zasmání. Šestapadesátiletá panenka Barbie občas uhrane i soudné lidi, a tak se i stalo, že 13 návrhářů zapracovalo na jejím kompletním « faceliftu ». 8 různých barev pleti (?!?), 18 barev očí, 22 účesů, 14 podob obličeje....tímto se bavili lidé, jako Carolina Ritz, Jen-Charles de Castelbajac či Maison Kitsuné. Má-li někdo zájem, může osobně shlédnout na výstavě v Paříži v paláci Le Molière, rue de Richelieu, a to pouze 26. a 27. září.
 
Foto: Derrick Santini, CC BY2.0 via Victor Soto
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.