Share |

Famufest 2015 začíná 18. listopadu. V porotě je Jiří Bartoška

Letošní festival studentů FAMU proběhne ve dnech 18. - 22. listopadu na Letné. Program obohatí i noční koncerty nebo diskuse. Hlavními záchytnými body pro návštěvníky budou Bio Oko, The Chemistry Gallery a AVU. 
 
Do 32. ročníku Famufestu se přihlásilo 95 filmů. Z nich předporota vybrala celkem 18 snímků, které jsou nominovány v devíti soutěžních kategoriích. Nejvíce nominací sesbíral debutový film David režiséra Jana Těšitele, který si vysloužil velkou pozornost již na karlovarském festivalu. ,,O dětech se říká, že jsou solí země. Tak uvidíme, s čím mladí filmaři přijdou,” říká Jiří Bartoška, který letos zasedne v hlavní porotě. V rozhodování jej doplní například slovenský kameraman Martin Štrba, umělec Marek Ther nebo francouzský filmový kritik Pierre-Simon Gutman.
 
Program festivalu netvoří pouze projekce soutěžních a nesoutěžních snímků, ale také večerní koncerty, diskuse či dvě doprovodné výstavy. Vůbec poprvé v historii festivalu organizátoři otevřeli dveře celé FAMU, a návštěvníci se tak mohou těšit na výstavu fotografií nebo expozici experimentální tvorby katedry CAS (Centrum audiovizuálních studií).
 
Jako hlavní host festivalu přijede Guillaume Nicloux. Uznávaný francouzský filmař bude mít veřejnou Masterclass, tedy přednášku formou rozhovoru o tvorbě v evropském filmovém kontextu. Kromě toho uvede v české premiéře svůj nový film Valley of Love, který letos soutěžil o Zlatou palmu v Cannes. Mezinárodní atmosféru podtrhnou i studenti z evropských filmových škol a další pozvaní hosté. 
 
Organizátoři již zveřejnili program na facebookových stránkách festivalu (https://www.facebook.com/famufest). Pro návštěvníky je připravený speciální Festival pass za 150 Kč, který umožní vstup na libovolné filmy, noční koncerty i doprovodný program a navíc poskytne nejrůznější slevy ve vybraných letenských podnicích. Tento pass lze od 11. listopadu zakoupit na pokladně v Bio Oko. 
 
 
Letošní znělky festivalu:
Znělka #1 – Karavan: https://vimeo.com/142947842
Znělka #2 – Vila: https://vimeo.com/144384537
 
Facebookové eventy:
Famufest 2015: EXPOSED: https://www.facebook.com/events/893913020686600/
Famufest 2015: EXPOSED NIGHTS: https://www.facebook.com/events/700247323410785
 
O Famufestu
Famufest je tradiční přehlídka filmů pražské FAMU, kterou pořádají sami studenti. Letošní 32. ročník má téma Exposed a práce, které vystaví před publikum “jako vrstvu citlivého materiálu” patří mezi to nejlepší, co na pražské FAMU vzniklo za poslední rok. Famufest: Exposed letos ale nenabízí jen filmy. Během čtyř dnů (18.-22. 11.) proběhnou na Letné i koncerty, debaty a poprvé v historii fotografická výstava v tandemu s výstavou katedry CAS. Hlavními body pro návštěvníky budou BIO | OKO, The Chemistry Gallery a Akademie výtvarných umění v Praze.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.