Share |

Exploze barev míří do Prahy, Brna a Ostravy

foto pořadatel akce

Značka Dulux vyhlásila vítězné návrhy soutěže Let’s Colour. Možnost barevně proměnit své okolí získají projekty soutěžících z Prahy, Brna a Ostravy.
 
Značka Dulux letos poprvé zapojila Českou republiku do mezinárodního projektu Let´s Colour, jehož cílem je barevné oživení vybraných veřejných prostor. Z přihlášených projektů vybrala odborná porota tři vítěze, kterým pomůže s realizací jejich návrhu.
 
Mezi vítěznými projekty se umístil návrh na oživení prostorů stanice metra Smíchovské nádraží v Praze. Dalším vítězným projektem je  obarvení spojovacích šroubů na mostě Miloše Sýkory v Ostravě. Třetím vítězem je návrh barevné rozzáření Základní a střední školy pro slabozraké v Brně.
 
„Na všech vítězných projektech je evidentní, že se lidé o své okolí zajímají a chtějí ho změnit k lepšímu. Právě to je cílem soutěže Let’s Colour, která chce pomocí barev proměnit veřejná prostranství ve veselejší a příjemnější místo k životu,“ říká Patrik Skála, zástupce značky Dulux.
 
Projekt Let´s Colour byl v minulosti realizován například v brazilském Rio de Janeiru, v Indii, ale také v Londýně a Paříži. Jeho cílem je změna zašlých, šedivých a nevzhledných částí měst v prostředí plné života a barev. 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.