Share |

Experimentální prostor NoD zveřejnil jména stážistů pro Galerii NoD Mini

snímek z výstavy "nevzpomínám si...?"
foto: pořadatel akce

Koncem ledna 2014 vyhlásil Experimentální prostor NoD open call pro začínající kurátory. Z šesti projektů, které se v průběhu jednoho roku budou realizovat ve výstavním prostoru Galerie NoD Mini, vybrala výběrová komise dva – projekt Terezy Kopecké a Sáry Davidové.
 
Při výběru hrála rozhodující roli celková idea projektu včetně podoby dvou výstav, které budou realizovány v měsíci březnu. Výběrová komise zasedla ve složení Adam Halaš (umělecký šéf NoD), Jiří Machalický (kurátor Galerie NoD), Jaroslav Stanko (ředitel Roxy a NoD), Veronika Zajačiková (kurátorka galerie Video NoD / koordinátor a konzultant stáží pro galerii NoD Mini).
 
Tereza Kopecká, studentka Kurátorských studií Fakulty umění a designu Univerzity J.E.Purkyně v Ústí nad Labem, v měsící březnu připraví pro galerii NoD Mini dvojici projektů. První s názvem "nevzpomínám si...?" (vernisáž 5. března od 19:00), kde představí díla zahraničních autorů Giorgi Rodionova /GE/, Emilije Skarnulyte /LT/, Liny Zaveckyté /LT/, Ivarse Gravlejse /LV/, kteří ve svých dílech tematizují různé druhy paměti – od té osobní až po tu národní. Na tento projekt naváže tématickou výstavou Národopis, v niž se potkají lidové motivy s těmi moderními. Výstava bude zahájena 19. března.
 
Sára Davidová, absolventka bakalářského programu Obecná teorie a dějiny umění a kultury Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, představí v dubnu dva projekty - výstavu Nikoly Ivanova Později než zapomenu a realizaci Marie Štindlové, studentky FaVU VUT v Brně, Mávnutí.
 
Galerie NoD Mini (galerie pod schody) zahájila svou činnost v srpnu roku 2012 a slouží jako rezidenční prostor pro začínající kurátory. Na přelomu roku 2012/2013 zde byl realizován program Ondřeje Čecha, studenta Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze zaměřený na projekty studentů pražských vysokých uměleckých škol. Vystřídal je kurátorský výběr Veroniky Zajačikové, studentky Univerzity J.E.Purkyně v Ústí nad Labem, zaměřeném na mimopražskou scénu a na zahraniční autory.
 
www.nod.roxy.cz


www.facebook.com/nodprague
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.