Share |

Excelent Mystic Sk8 Cup 2016 se pojede o prize money 33.000$

foto: pořadatel akce

Excelent Mystic Sk8 Cup 2016, největší sportovně – hudební open-air festival v centru Prahy, slaví v letošním roce své 22. narozeniny. Mezinárodní skateboardové závody se uskuteční o prvním červencovém víkendu, 1. - 3. 7. v Mystic skateparku na ostrově Štvanice. Top skaters z celého světa se potkají s domácí skateboardovou špičkou v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick. Vítězové si rozdělí prize money, které jsme tento rok zvýšili na 800.000 korun (33.000$). Všechny tři večery budou na hlavní stage živé koncerty a DJs. Vystoupí například The Subways (UK), Walls of Jericho (USA) a špičky československého hip hopu.
 

Závod
Přibližně 150 profesionálních skateboardistů z cca 25 zemí bude závodit od pátku do neděle v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick, pro dívky je připraven závod v disciplíně streetstyle. Pátek startuje předkvalifikací streetstyle pro evropské jezdce. V sobotu se jede kvalifikace streetstyle, z té postupuje 29 jezdců do nedělního semifinále. Loňský vítěz Maxim Habanec jde přímo do finále. V sobotu se také jede kvalifikace v disciplíně bowl. Finále v obou disciplínách bude v neděli odpoledne. Závody zakončí disciplína best trick, ve které si jezdci ve skateparku vyberou překážku, na které zkouší ty nejnáročnější triky. Předání originálních pohárů a prize money bude po 20:00 hodině. Závod bude hodnotit Association of International Skateboarders, která zajišťuje rozhodčí a zpracovává výsledky.
Relax Zóna
K Mystic skateparku přiléhá travnatá plocha se stromy a břehem Vltavy, kde se tradičně otevře takzvaná Relax zóna, jež nabídne skvěle ozvučenou Excelent Sound Stage. Tam také v pátek vystoupí britská kytarová formace The Subways, v sobotu zvuk přitvrdí s americkýn hardcorem v podání Walls of Jericho a Norma Jean, v neděli po ukončení závodů pak předvede svou show unikátní rapové seskupení DJ VEC + Midi + Hafner + Zverina + Vladimír 518. Živou stage vystřídá po desáté hodině večerní DJ stage. Během dne se v Relax Zóně představí belgický tattoo hardcore projekt Tat2 Noise Act, který bude u svého tourbusu zaparkovaném tetovat a koncertovat.
 
Kromě hudebního programu mohou návštěvníci vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu, sklouznout se na skimboardu nebo jen ležet v trávě a sledovat na velkoplošné obrazovce živý přenos závodu. Festivalovou náladu doplní restaurace, stánky s občerstvením a bary. Samozřejmostí jsou obchody se skateboardovým vybavením a oblečením.
 
Živý přenos
Závod bude v sobotu a v neděli přenášen živě na stránkách www.prima-cool.cz, a to včetně komentáře určeného pouze pro živý přenos, který divákům z celého světa zprostředkuje v angličtině detaily o jezdcích a jejich tricích.
 

Předprodej vstupenek /GoOut/
/WEB/ /FB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.