Share |

European Fashion Accelerator podporuje návrháře ze zemí Visegrádské čtyřky

 
European Fashion Accelerator (EFA) je vzdělávací program, který se zaměřuje na podporu mladých talentů v oblasti designu a návrhářství ze zemí Višegradské čtyřky. Kromě módních návrhářů je určený také pro scénografy, choreografy, šperkaře, fotografy, grafické designéry, marketingové specialisty a PR manažery. Hlavním cílem projektu je vytvoření lepších podmínek pro absolventy uměleckých oborů ve střední Evropě pro získání potřebných znalostí a praktických zkušeností k úspěšnému přechodu ze studijního prostředí k reálnému podnikání. „Ve střední Evropě je spousta skvělých a talentovaných mladých umělců a návrhářů, ne vždy jsou ale po absolvování školy připraveni na svět reálného byznysu. Cílem našeho projektu je pomoci jim právě v této oblasti. Projekt EFA tak vlastně vytváří efektivní pomyslný most mezi akademickým prostředím a uvedením mladých talentů do světa globálního kreativního byznysu,“ řekla Karolína Bosáková, producentka EFA a ředitelka Unique One s.r.o.
EFA je svým zaměřením jedinečným projektem tohoto typu ve střední Evropě. Program je určený pro absolventy vysokých škol, nejdéle však 3 roky po ukončení studia. „Naše silné mezinárodní kontakty a úzká spolupráce s uměleckými ateliéry vysokých škol nás motivovaly k vytvoření projektu se zaměřením na podporu a rozvoj mladých talentů. Do projektu jsme přizvali renomované partnery z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. Program jsme také rozšířili o další kreativní obory a o vzdělávací program, který obsahuje profesionální workshopy a přednášky vedené zahraničními lektory a cílenou PR prezentaci nejlepších vybraných talentů. “ dodala Karolína Bosáková.
Hlavní program EFA proběhl v termínu 6. - 9. listopadu 2017 v Košicích za podpory Košice Fashion Week. Součástí programu byly módní přehlídky, workshopy, panelové diskuze, přednášky a cílený networking mezi účastníky projektu, novináři a nákupčími ze zahraničí. Mezinárodní porota vybrala 2 návrháře z každého státu V4, jejichž kolekce byly v rámci týdne módy představeny veřejnosti. Doplnil je i speciální host EFA a to ukrajinský návrhář Vladymyr Podolyan.
Za Českou republiku byly vybrány Tereza Havránková a Denisa Dovalová. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.